Szaunázni menne? Mondjuk mit vigyen magával!

Szaunázni menne, de bizonytalan abban, hogy a profik milyen kellékekkel felszerelkezve vágnak neki a forró helyiségnek? Összeszedtük azokat a kiegészítőket, melyek kellemesebbé teszik a szaunázást.


Szauna kendő

A legegészségesebb, ha teljesen pőrén vállalja be a szaunázást. Sok hely kínál nemek szerinti bontást, ha szaunázásról van szó, de ha ez nem az ön világa, akkor jön jól a vékony anyagból készült kendő. Csavarja maga köré, hogy elrejtse a meztelenségét, és így nem is kell közvetlenül a paddal érintkeznie.

Kozmetikum

Egyre szélesebb választékban elérhetőek a szaunázáshoz fejlesztett készítmények. Használhat illóolajokat vagy testápoló krémeket, amelyek szaunázás közben is hidratálnak.

Testradír

Mielőtt felkenné az önnel hozott kozmetikumokat, érdemes bevetni a durva felületű szivacsot vagy kesztyűt, mely megszabadít a felesleges bőrsejtekről. Ügyeljen arra, hogy a radírozás közben ne zavarjon másokat se a szauna élvezetében.

+ Profiknak

Ha már gyakorlott szaunázó és semmi sem rémíti meg a forróságban, jöhetnek a profi kiegészítők. A finnek gyakran hordanak filcsapkát a szaunában, hogy védjék a hajukat a magas hőmérséklettől. (Ehelyett használhatja a vizes haj – törülköző kombinációt is.) És ott van még a virgács. Ez a friss nyírfa ágakból összeállított csokor kellemes illata mellett állítólag még az izomfájdalmakat is enyhíti.