Szaunás partit tervez? Vegye számításba ezt is!

Szeretné barátokkal együtt élvezni a szaunázást vagy előfordult már, hogy egy javában zajló partin jutott eszébe a vendégeinek a felfűtött helyiség? Bármilyen jól is hangzanak ezek a lehetőségek, van pár dolog, amivel számolni kell.


A legfontosabb, hogy a szaunázás és az alkoholfogyasztás nem jó párosítás. Az alkoholos állapotban végzett szaunázás ájulást és rosszul létet okozhat, melynek oka kettős. Egyik része a szaunázás során végbemenő fiziológiás változásokkal magyarázható, melyeket túlontúl felerősít az alkohol, így a szervezet túlterhelődik, és súlyos esetben vészleállítást alkalmazhat. Az ok másik fele az emberi viselkedés. Alkoholmámorban kevésbé jó a helyzetfelismerésünk, érzéketlenebbek vagyunk testünk jelzései felé, így nehezebben vesszük észre, ha szervezetünk azt jelzi ki kéne menni a melegből.

A következő feladattal akkor szembesülhet, amikor a vendégsereg kiizzadva az alkoholt, fáradtan, de elégedetten kijött a szaunából. A meleg hatására termelődött endorfin miatt a test relaxációs állapotba kerül, ami a késői időponttal kombinálva mély alvást von maga után. A szaunába járók a világban mindenhol ilyen mély álomélményekről számolnak be, amelyet egy-egy megnyugtató melegben töltött szaunázás után tapasztalnak. Ez pedig rengeteg, nehezen felébreszthető, édesen alvó szállóvendéget jelent majd a nap végén. Ha tehát szaunapartit szervez, nem árt előkészíteni a vendégszobákat is.

Ha érdeklődik a szaunák után, látogasson el oldalunkra, és tudjon meg mindent a rekreáció ezen formájáról.