Bor és masszázsmedence tökéletes párosítása a szüret alkalmából

Hogy hogyan kapcsolódik a szüret, a minőségi bor a jakuzzizáshoz? Elsőre talán furcsán hangzik ez a párhuzam, mégis rengeteg kapcsolódási pontot fedezhetünk fel a minőségi bórkóstolás élménye, és a pezsgőfürdőzés relaxáló luxusa között.


Talán érdemes lenne meghatározni, hogy milyen a tökéletes bor. Nehéz jól megválaszolni ezt a kérdést, mert az igazán jó bor mindenki számára mást jelent, egyben azonban minden borkedvelő egyetért, a jó bor fogalma összeforr a minőséggel, egy minőségi bort kortyolgatni valódi kulináris élmény.

A vörösborok kóstolásánál a rubin, vagy skarlátvörös szín, a tannin mind-mind szerepet játszanak az élményben, de hogy a kadarka, finomabb-e, vagy cabernet sauvignon, arra még a legelhivatottabb vörösborrajongók is úgy válaszolnának, hogy mindkettő a maga nemében különleges és tökéletes.

A rozé a sejtetés művészete, minden megvan benne, de nem teljes valójában, csak árnyként vagy tükröződésként, a rozé siklik, nem lehet benne erőlködés. Igazán jó rozét készíteni valódi művészet, és a rozé rajongói a megfelelő gyümölcsös ízre rátalálva ezt igazolni is tudják.

A borok közül tagadhatatlanul a fehérborok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek világszerte, hiszen az ízek szinte teljes palettáját lefedve találunk köztük könnyed gyümölcsös, fűszeres, ásványos, vagy testesebb fajtákat. És azon még a szakértők is vitatkoznak, hogy egy forró nyári estén a könnyű vacsorához a sauvignon blanc, az irsai olivér, vagy a chardonnay esik-e jobban.

Mostanában felkapott, sőt, mondhatni divatosnak számít minden pezsgők őse, a prosecco, melytől az igazi hozzáértők komplexitást, kifinomultságot és minőséget várnak el, mely illatosabb, játékosabb a pezsgőnél.

A borok felsorolását olvasgatva szívünk mélyén tudjuk, melyiket szeretjük a legjobban, de amennyire a számunkra kedves bor megtalálása nehéz, hosszas kóstolgatás előzi meg, olyannyira nehéz rátalálni a tökéletes masszázsmedencére. A bor könnyed élvezet, kitöltjük a palackból egy finom vacsora mellé, s talán legközelebb másikat választunk, a jakuzzival azonban már más a helyzet: gondos kiválasztás után, hosszú éveken át lesz társunk a mindennapokban.

Szik Mátyás sommelier

Egy egészen érdekes gondolatkísérlet eredménye az, hogy a bor és jakuzzi párhuzama létrejött, ám meglepő módon ez a párosítás rendkívül jól működik. Történt ugyanis, hogy Szik Mátyás sommelier betért a SpaTrend ürömi központjába, hogy egy grillsütőt válasszon magának. Természetesen a grillek mellett őt is lenyűgözték az ürömi bemutatóteremben kiállított masszázsmedencék. Bármit vásároljon is az ember a SpaTrendnél, „nem ússza meg” egy kis beszélgetés nélkül. Így derült fény Vezse Roland ügyvezető számára Mátyás foglalkozására, és magától értetődő volt a kérdés, hogy egy igazi borszakértő milyen bort inna az egyik, vagy másik masszázsmedencében. Ebből a rövid beszélgetésből aztán egy komoly együttműködés kezdődött, Szik Mátyás kipróbálta a SpaTrend masszázsmedencéit, és az élményei, érzései alapján minden típusú masszázsmedencéhez borsort álmodott meg.

Hogy Szik Mátyás sommelier a masszázsmedencéhez ajánl-e bort, vagy a kedvenc borunkhoz masszázsmedencét, mindenki maga döntheti el.

Ha szeretné a masszázsmedencéket élőben is megcsodálni, vagy akár kipróbálni, és leszüretelné a SpaTrend jakuzzi kedvezményeit, valamint megkóstolná a Szik Mátyás sommelier által ajánlott borokat, látogasson el a SpaTrend Szüreti Jakuzzi vásárra október 1. és 31. között, és vadonatúj medencéje mellé vigye haza a sommelier borsorát, hogy a luxus jakuzzi élmény valóban tökéletes legyen!

Olvassa el Szüreti cikksorozatunkat!