TOP5: Az öt leghátborzongatóbb film Halloweenra

Már csak egy nap és itt a borzongás éjszakája, Halloween ünnepe, melynek apropóján összegyűjtöttük az öt legjobb filmet, amely tökéletes választás lehet az alkalomra egy kis reszketéshez. 


Már csak egy nap és itt a borzongás éjszakája, Halloween ünnepe, melynek apropóján összegyűjtöttük az öt legjobb filmet, amely tökéletes választás lehet az alkalomra egy kis reszketéshez. 

A Holló

Egy igazi klasszikus Brandon Lee-vel a főszerepben, amit talán senkinek sem kell bemutatni. A történet lényege, hogy a Lee által megformált karakter, azaz a Holló minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. A lehetőség ezúttal Lee karakterét illeti meg, aki a túlvilágról visszatérve bosszút állhat azon a bandán, amely őt és barátnőjét lemészárolta. A film pikantériája és szomorú apropója, hogy a forgatás során Brandon Lee életét vesztette. 

Rémálom az Elm utcában

A híres sorozatgyilkos, Freddy Krueger sztorija, aki főleg fiatal lányok gyilkolásával szórakoztatja magát. Eleinte csak egy kamaszlány, Nancy rémálmaiban létezik, akinek barátnőjét később meggyilkolják. A gyanú rá terelődik, mire úgy dönt, szembe száll a rémmel, amit csak egy módon tehet meg, ha ébren marad. Végső kimerülésében azonban elalszik, így sor kerül a végső ütközetre közte és Freddy között. Nancy mindent elkövet, hogy a sorozatgyilkos ne léphesse át a valóság és az álomvilág határát. 

Az Álmosvölgy legendája

Tim Burton szenzációs, baljós hangulatú, hátborzongató filmje a zseniális Johnny Deppel a főszerepben. A film a fej nélküli lovas modern átírata, amely a Depp által alakított felügyelő nyomozását követi végig három rejtélyes lefejezéses gyilkosságban. 

Halloween

Talán nem szorul magyarázatra, miért került fel listánkra a film. Végtelenül egyszerű, de annál hatásosabb sztori egy pszichopata gyilkosról, aki Halloween éjszakáján megszökik az elmegyógyintézetből, hogy visszatérjen korábbi rémtettei színhelyére és tovább folytassa az öldöklést. 

Az élőhalottak éjszakája

Egy másik klasszikus, amelytől garantáltan megáll benned az ütő. A történet szerint egy testvérpár, Barbra és Johnny édesapjuk sírját látogatják meg, amikor egy élőhalott támadja meg őket és végez Johnnyval. Barbra néhány másik ember társaságában egy közeli faházban talál menedéket, ahol élete legszörnyűbb éjszakája kezdődik. Nem elég, hogy a házat egyre több zombi veszi körül friss emberi vérre áhítozva, a faházban meghúzódóknak egymással is meg kell küzdeniük. Minden idők egyik, ha nem a legjobb zombifilmje. 

Címkék: