Grillezett rakott krumpli jótékony célra

A rakott krumpli nem az az étel, amivel egy grill parti alkalmával elkápráztatjuk vendégeinket. Tálalása nem látványos, ízei nem különlegesek, de ennek ellenére is az egyik legnépszerűbb magyar fogásról van szó. Pataky Péter most 50 adagot készített belőle, grillen, a mentősök részére!


Jó ügyet felkarolni mindig szívet melengető, hát még ha finom ételek is képbe kerülnek. Az ország első online grill kiállítása és vására három napon keresztül a grillezés és az ételek körül forog, így evidens volt, hogy a sok-sok ínycsiklandó ételt másokkal is megosztják a szervezők. Ebben a videóban 50 adag rakott krumpli készül a mentőszolgálat tagjainak, Pataky Péter saját receptje alapján. Miben tér el ez a megszokottól? 

A rakott krumpli amilyen népszerű étel, olyan sok változata ismert. Szinte minden háztartásnak megvan a maga trükkje vagy egyedi vonása, amivel felruházza ezt az ételt, így két egyformát nem könnyű találni. A héjában főtt krumpli, a tojás, a kolbász és a tejföl a közös, de minden más a képzeletre van bízva. Pataky Péter változata is tartalmaz pár érdekes és izgalmas hozzávalót, mint a majonéz vagy az újhagyma. A recept mellett pár készítési trükkbe is beavat a séf, amit érdemes követni, mert a végeredmény láttán összefolyik majd a nyál a szájban.

Jó étvágyat a mentősöknek!