- írta: Peitli Csilla
Hogyan készítsen páratlan tengeri fogásokat gázgrillen?
- írta: Bácsalmási Katalin
- 2022.07.08
A grillezésről sokaknak csak a steak, a hamburger és a csirkemell jut eszébe, de természetesen a grill és a BBQ sokkal érdekesebb és sokoldalúbb ennél. Esetleg Ön is főleg ezeket az ételeket készíti a grilljén? Engedje meg, hogy színesítsük kicsit repertoárját!
Sokszor csak azért ragaszkodunk a régi, jól bevált receptjeinkhez, mert nem tudjuk hogyan is álljunk neki egy új fogáshoz. Melyik receptet válasszam az interneten található sok ezer közül? Minden hozzávalót megtalálok a hipermarketekben vagy inkább máshol keressem a különlegesebb alapanyagokat? Biztosan annyi ideig kell sütnöm a húst, mint amennyi a receptben áll? Mit csináljak, ha nekem más típusú grillezőm van? – Ezek és még sok-sok más kérdés merülhet fel bennünk, főleg akkor, ha még nem vagyunk kifejezetten gyakorlott „grill szakácsok”. A legnagyobb probléma, hogy a kérdések túlnyomó hányada nem jut eszünkbe főzés előtt, csak akkor, amikor már elkezdtük elkészíteni ételünket és olyan problémák adódnak, amire természetesen eddig nem is gondoltunk…
A How To Grill (H2G) grill iskola legújabb, "Tenger gyümölcsei Broil King gázgrillen" kurzusán Bíró Botond Boldizsár parfümséf segítségével könnyedén elsajátíthatja a tengeri herkentyűk és halak grillezésének minden fortélyát. A páratlan élményvacsora során a résztvevők három ínycsiklandó fogás elkészítését tanulhatják meg. Előételként grillezett tenger gyümölcsit készítenek a résztvevők narancs filet-vel, melyhez Aperol Spritz dukál. A főétel vajas rozmaringgal töltött tengeri süllő polentával, melyet egy pohár könnyed Irsai Olivér tesz teljessé. A menüsort pedig egy karibi, grillezett főzőbanánnal és kókuszkrémmel tálalt almás-fahéjas palacsinta zárja, melyhez tökéletesen illik egy kupica Plantation Pineapple Rum.
Bíró Botond Boldizsár parfümséf segítségével nem csak az előkészítés és az elkészítés lépéseit tanulhatjuk meg, hanem a szemet gyönyörködtető tálalás csínját-bínját is elleshetjük, hiszen minden valamirevaló gasztronómia-rajongó tudja, hogy egy tökéletes fogást először a szemünkkel kívánunk meg, aztán következik az illat-élmény és csak legvégül jöhet a kóstolás.
A kurzus alatt Broil King grilleket használhatnak a résztvevők, így azok számára is rendkívül hasznos lehet ez a tanfolyam, akik még csak most ismerkednek a gázgrillen való sütéssel, esetleg nem rég lettek grill tulajdonosok és szeretnék egy igazi profitól ellesni a gázgrillen való ételkészítés alapjait és a leghasznosabb tippeket és trükköket.
Kedvet kapott ehhez a remek programhoz? Jelentkezzen a július 18-án megrendezésre kerülő kurzusra itt, hívja meg barátait, szeretteit és töltsenek el együtt egy felejthetetlen estét az ürömi H2G grilliskolában!