Mitől lesz tiszta a jakuzzink vize?

A forró vizes pezsgőfürdő, vagyis a masszázsmedence használata az elmúlt 20 évben hazánkban is nagyon elterjedt. A világon pedig minden nap legalább ezer család vásárol az otthoni wellnesst kiegészítő forró fürdőt, hottub-ot, vagy hibásan mondva ugyan jakuzzit. A jakuzzizás közben a legfontosabb dolog a meleg víz és a víz higiéniája. Ha valóban élvezni szeretnénk masszázsmedencénk kristálytiszta, finom, illatos, kellemes vizét, fontos, hogy figyeljünk a fürdővíz kezelésére. 


Az ezüst fertőtlenítő erejét már évszázadok óta ismerjük. A 19. és a 20. században ezüst kanalat szopogattunk, ha fájt a mandulánk, vagy később gyógyszertári ezüst kolloidot ittunk, ha valamilyen belső fertőtlenítésre volt szükségünk. Ma ezüst kolloidot alkalmaznak a touchscreen felületeken az érintőképernyő fertőtlenítésére, a klíma szűrőkben a levegő baktérium-mentesítésére, a ruha szövetekben az izzadtság negatív hatásainak elkerülésére. Talán nem annyira ismert, de az 1990-es évek óta elterjedt az ezüst kolloid jakuzzi víz tisztítására való alkalmazása. 

Hogyan működik az ezüst-ionos tisztítás?
A gyártás során kerámia golyókat használnak a fertőtlenítésért felelős ezüst hordozó felületéül. Ez a vékony ezüst réteg lesz a medencevíz fertőtlenítő szere. Az ezüsttel bevont kerámia golyókat elhelyezik egy hosszúkás kosárkában, amely összetartja a golyókat és lehetővé teszi, hogy a víz szabadon áramolhasson, és minél nagyobb felületen érintkezhessen a jakuzzi vizével.

Ha a kosárkát megfelelő módon a szűrt vízáramba helyezzük, akkor négy hónapra elegendő intenzív vízfertőtlenítést kapunk. Négy hónap áramló vízzel való érintkezés során tűnik el teljes mértékben az ezüst a kerámia golyók felületéről.

"Az ezüst kolloid (AG+) patron behelyezése ideális esetben a szűrőházban lévő egyik szűrő közepébe történik, mert akkor tudjuk leginkább biztosítani a medence víz megfelelő áramlását. Az áramlás során a víz folyamatosan apró ezüst darabkákat szakít le a kerámia golyók felületéről, amely a vízzel keveredve kifejti fertőtlenítő hatását. Ez a folyamat, amint azt már az előbb említettem, négy hónapig tart, ami alatt az ezüsttel telített víz folyamatosan pusztítja a baktériumokat, mikroorganizmusokat, megállítja a penész kialakulását. Az ezüst kolloid patront négy hónap elteltével ki kell cserélnünk, hogy újabb patron vehesse át a helyét, és újra megindulhasson a víz ezüsttel való telítése. A patron négy hónap elteltével hatástalanná válik"

Ezüst a mindennapokban, tudományos háttér
Az ezüst nagyon hatékony, természetes anyag. Az ezüst-ion-technológia már jelen van a mindennapi termékekben (mobiltelefonok, érintőképernyők, textilipar, ruházat stb.), és biztonságosnak bizonyult az emberek, állatok és növények számára.

A Freshwater ezüst-ion technológia gátolja a mikroorganizmusok szaporodását azáltal, hogy védőfelületet képez mikrobák, kórokozók és baktériumok ellen. Ezenkívül megakadályozza a káros penész, a penész és a gomba növekedését. Ez a védelem a foltot és a szagot okozó mikroorganizmusok szaporodásának megelőzésében biztosítja.. Ezenkívül a tesztek kimutatták, hogy nem védett felületeken a baktériumok száma 20 percenként megduplázódhat. A gyors eszkaláció hatásainak enyhítéseként az ezüst-ion technológia 99,94% -kal gátolja a baktériumok növekedését, hosszabb ideig tartva a felületeket. Így érthető tehát, hogy miért érdemes ezüst kolloidot kiegészítő készítményként használni a víz kezelésének hatékonyabbá tétele érdekében. Temészetesen a jakuzzink vizéért nem csupán az ezüst ion felel. A baktériumok védőrétegének a legontásáért például a biofilm bontására alkalmas AquaFinesse-t alkalmazzuk, míg a fertőtlenítésre egy kis mennyiségű klórt.

 

Video az ezüst-ion patron cseréjéről
Ugyan az ezüst ion patron patron cseréjét, megosztunk egy videot arról, hogy hogyan érdemes patront cserélni egy HotSpring masszázsmedencében. Ehhez hasonló módon a szűrőházban helyezzük el az ezüst kolloidot az összes többi gyártó masszázsmedencéjében.

Élvezzük a masszázsmedencénk minden pozitív hatását!
Ha tiszta vizet tudunk tartani a masszázsmedencénkben, akkor szívesen megyünk majd bele, és szívesen alkalmazzuk azt a mindennapi stressz kezelésére, fizikai és szellemi kikapcsolódásra, feltöltődésre. A családunk, vagy esetenként a barátaink is szívesebben fürdenek majd jakuzzinkban, ha a víz makulátlanul tiszta. Élvezzük minden nap a jakuzzizás pozitív hatását lehetőleg kristálytiszta vízben!

Címkék: