3 érv az őszi jakuzzizás mellett

Egy kültéri masszázsmedence lehetőséget nyújt a tulajdonosainak, hogy az év 365 napján élvezzék a természetet, miközben a melegben, kényelemben pihennek. A tagjaikat masszírozó vízsugár ellazítja a testet és megnyugtatja a zaklatott idegeket. Minden évszaknak, így az ősznek is megvannak az előnyei. Miért érdemes ilyenkor is hódolni a hidromasszázsnak?


1. Az ősz rengeteg változást tartogat az élet minden területén, így a sportolásban is. A nyári melegek után a sportolási lehetőségek többsége a négy fal közé vonul, de az sem ritka, hogy ilyenkor az egész mozgáskultúra megváltozik. Akár többet, akár kevesebbet sportolsz a masszázsmedence jó kiegészítője a sportnak. Intenzív mozgás esetén segít az ellazulásban és az izmok gyorsabb regenerálódását is elősegíti. Ha pedig nem élsz olyan aktív életet, mint nyáron, akkor segít formában maradni. A masszázsmedence melege ugyanis edzi a szívet és érrendszert, így akár kevesebb sporttal is formában maradhatsz.

2. A hideg és sötét reggelek kedélyromboló hatásáról nem is kell sok szót ejteni, azt mindenki első kézből ismeri. Egy gyors masszázsmedencés csobbanás segíti aktívabban indítani a napot, és az így nyert energia átsegít a nehéz kezdeten. De talán még ennél is fontosabb, hogy az esti megpihenést is segíti. Egy fárasztó nap után a munkahelyen vagy az iskolában a szülők és a gyerekek is elcsigázottan érkeznek haza. A jakuzziban azonban megpihenhetnek és feltöltődhetnek. Az izmok ellazulnak, ami segít a stressz negatív hatásainak kiküszöbölésében is. A családi medencézés pedig még a kapcsolatokat is erősíti.

3. Az egyre rövidülő napok miatt hajlamosak vagyunk begubózni, amin a vírushelyzet miatti programszűkösség sem segít. A csendes estéket dobd fel egy meleg vizes masszázzsal és máris sokkal rózsásabb színben tűnik majd fel minden. Amikor testileg és lelkileg is megpihenten szállsz ki a medencéből, még a téli depressziót pedig még a vízcseppeknél is sokkal könnyebben rázod majd le magadról.