3 érv, hogy rendszeresen jakuzzizz ősszel

Egy kültéri masszázsmedencével az év 365 napján élvezheted a természetet, miközben a melegben és a kényelemben pihensz. A tagjaidat masszírozó vízsugár ellazítja a testet és megnyugtatja a zaklatott idegeket. Miért érdemes kifejezetten ősszel hódolni a hidromasszázsnak?


1. Sportolás után (vagy helyett) jöhet a pihenés

Az ősz a változás időszaka, amikor nemcsak a természet öltözik színes ruhába, de kezdődik az iskola és ezzel sokak számára egy új periódus veszi kezdetét. Ilyenkor gyakrabban vágunk bele új dolgokba és ahogy a az egyre hűvösebbé váló időjárás elől bemenekülünk, új hobbik és feladatok felé fordulunk. A nyári melegek után a sportolási szokások is megváltoznak, a négy fal közé szorulnak vagy akár ki is marad a mozgás a mindennapokból. Akár folytatod a rendszeres sportolást, akár nem, a masszázsmedence nagy segítségedre lesz. Intenzív mozgás esetén tökéletes eszköz a fáradt és igénybe vett izmok ellazításában és gyorsítja a regenerálódását is. Ha pedig nem élsz olyan aktív életet, mint nyáron, akkor segít formában maradni. A masszázsmedence melege ugyanis edzi a szívet és érrendszert, így akár kevesebb sporttal is formában maradhatsz és megőrizheted erőnlétedet.

2. Segít aktívnak maradni

A hideg és nyirkos reggelek és a korai sötétedés kedélyromboló hatásáról nem is kell sok szót ejteni, azt mindenki első kézből ismeri. Egy gyors masszázsmedencés csobbanással azonban megőrizheted tettre készségedet. Már napi 20 perc napindító fürdőzés is segíti abban, hogy nagyobb hévvel vesd bele magad a napi teendők elvégzésébe. Az így nyert energia átsegít a nehéz kezdeten, ami után már könnyebb megtalálni az egyensúlyt. De talán még ennél is fontosabb, hogy az esti megpihenést és a leeresztést is segíti. Egy fárasztó nap után a munkahelyen vagy az iskolában a szülők és a gyerekek is elcsigázottan érkeznek haza. A jakuzziban azonban megpihenhetnek és feltöltődhetnek a családtagok, hogy aztán felfrissülve élvezhessék az estét. Az izmok ellazulnak, a gondok tova szállnak a forró víz ölelésében, és ez hozzásegít a stressz negatív hatásainak kiküszöböléséhez. A családi medencézés erősíti a kapcsolatokat és kellemes, közös élménnyé változtatják az egészségmegőrzést!

3. Elűzi a téli depressziót

A bár még csak közeledik a tél és vele az igazán hideg, már most érezzük, ahogy az egyre rövidülő napok miatt csökken a szociális energia és kezdődik a begubózás és az otthoni programok előtérbe helyezése. A csendes estékbe színt vihetsz egy hangulatosan megvilágított masszázsmedencézéssel, és máris sokkal rózsásabb színben tűnik majd fel minden. Ha pedig a barátok is áthívod egy borozós, koktélozós jakuzzi szeánszra, az kifejezetten jót tesz majd a szociális kapcsolataidnak is. Amikor testileg és lelkileg is megpihenten szállsz ki a medencéből, élményekkel és energiával feltöltődve, a téli depressziót jeges markolását még a vízcseppeknél is könnyebben rázod majd le magadról.

Ha szeretnél többet megtudni a masszázsmedencékről, üzemeltetései költségeikről és egészségügyi hatásaikról, akkor látogass el a SpaTrend valamelyik bemutatótermébe, és kérd szakértő kollégáink segítségét. Hosszú évek tapasztalatával segítenek majd megtalálni a számodra ideális jakuzzit, ami évtizedekig javítja majd kedélyállapotodat és fizikai egészségedet!