4 dolog, amit ne hagyj ki a téli jakuzzizásnál

A hideg, sötét téli éjszakákon igazán felemelő kikapcsolódás a masszázsmedence forró vizében lazítani. A melegben ülve könnyű megbocsájtani a mínuszokat és csak a tél szépségeire koncentrálni. Hogy ne rontsa el semmi az élményt ezt a 4 dolgot te se hagyd ki!


Papucs

Csak pár lépés a medencéig, az is kövezett terepen? A papucsról mégsem érdemes lemondanod. Nemcsak azért mert a hidegben melegen tartja a lábad és kisebb a valószínűsége, hogy elcsúszol a papucsban, de így a talpad is garantáltan tiszta marad. Minél kevésbé koszolódik a víz, annál valószínűbb, hogy megkímélheted magad a téli vízcsere kínjaitól!

Sapka

A köntös vagy vastag törülköző viselését nem is kell hangsúlyozni, még a hideget jobban tolerálók is felkészülnek a mínuszokra. Csakhogy a legtöbb hő a testből a fejen keresztül távozik, ezért a hosszabb medencézés során érdemes ezt a testrészt is védeni. Különösen akkor, ha a hőmérő higanyszála a mínusz tartományban található. A sapkában fürdés szürreális élménye, amúgy is mindenkinek kijár!

Módjával a jetekkel

A modern masszázsmedencék szigetelése kiváló, nagyon jól tartják a meleget, de a víz és levegő keverékével működő jetek kintről szívják be a levegőt. Ez hűtheti a medencét, ezért a hosszabb masszázsok helyett inkább rövidebb, de többszöri jethasználatot ajánljuk. A jakuzzizás élményét továbbra is élvezheted, de közben nem kell a hideg miatt sem aggódnod!

Söprű

A zárt masszázsmedence tetőn összegyűlhet a hó, eső vagy akár a megfagyott dér is, amit valahogy el kell távolítani a jakuzzi használata előtt. (A víz kémiai egyensúlya miatt nem érdemes hóval vagy esővízzel turbózni a vizet.) Ehhez, bármilyen nagy a kísértés, ne használj mást csak puha söprűt. Esetleg a kezedet. Semmilyen éles tárggyal ne közelíts a tetőhöz, mert az akármennyire is jó hőszigetelő, nem sérülésálló. Ha szakad, reped, kilyukad a felülete, akkor nem őrzi úgy a meleget, ami télen különösen kellemetlen. Légy vele óvatos és inkább a kocsi tisztításhoz használatos puha kefékkel dolgozz!

Az óvintézkedések betartásával még a legnagyobb hidegben is boldogan és biztonságosan hódolhatsz az otthoni hidromasszázs élvezetének!

Még nincs meg álmaid medencéje? Akkor nézz szét itt, és válogass a 365 napon át, kültéren is használható prémium jakuzzik közül!