4 módszer, hogy még pihentetőbb legyen a jakuzzizás

Akinek van kültéri masszázsmedencéje, annak minden adott egy pihentető, relaxáló én-időre. A természet szépségeit vegyíteni a meleg vízzel és a hidromasszázzsal nemcsak a testet, de a lelket is megnyugtatja. Azonban még ezt is lehet fokozni. Ehhez hoztunk 4 ötletet!


Aromaterápia

A minőségi én idő eltöltésének módja fokozható, ha minél több érzékszervet vonsz be. A tapintás, a látás mellett a szaglásodat is kényeztetheted, ha az aromaterápiás készítmények felé fordulsz. Mivel a víz kényes kémiai egyensúlyát nem érdemes ezen az oltáron feláldozni, ezért a vízbe csak olyan fürdősót tölts, amit kifejezetten jakuzzihoz fejlesztettek ki. A medence szélére azonban bármilyen illatgyertya vagy olajmécses felkerülhet, hogy beburkolhasd magad kedvenc illataidba!

Meditáció

A meleg, páradús környezet lazító hatása semmivel össze nem hasonlítható élményt kínál, amely lecsendesíti az elmét és időt ad a befelé figyelésre. Hasonló hatása miatt a meditáció tökéletes kiegészítője a masszázsmedencés fürdőzésnek, ezért próbáld meg vegyíteni a kettőt. A meditáció stresszcsökkentő ereje és immunerősítő hatása a hangulatjavításon túl az általános egészségi állapotodat is erősíti majd.

Medencés jóga

Aki szereti a jógát, annak nem is kell magyarázni, hogy milyen kiváló testedző és karbantartó rendszer, ami a lelki nyugalom megtalálásában is segít. A meleg környezetben végzett jóga pozitív hatásai a medencében is tapasztalhatóak, a víz felhajtó ereje pedig az ízületek és inak egészségét óvja. Különleges és szórakoztató kikapcsolódási forma ez, amellyel bármikor kiegészítheted a jakuzzis pihenést!

Zenehallgatás

A zene pozitív hatását is beintegrálhatod a masszázsmedencés kikapcsolódás folyamatába. A természet lágy hangjainak is megvan a maga varázsa, de a kedvenc muzsikád erejét sem szabad lebecsülni. Mivel a professzionális medencék többsége már könnyen felszerelhető saját audiorendszerrel, amit akár a vízből is vezérelhetsz, nem kell külön zenelejátszót vinned a víz közelébe. Ha szeretsz énekelni, ez remek mód a felüdülésre, miközben a tested minden pontját masszázzsal kényeztetheted.