Sokat ülsz a gép előtt? A hidromasszázs segít!

Az okos telefonok és számítógépek központi helyet foglalnak el a mindennapjainkban, legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról. A képernyők előtti görnyedés azonban nyomot hagy a testen, amely akár krónikus problémák gyökere is lehet. A gyakori szünetek és testtartást javító kiegészítők mellett a hidromasszázs is rengeteget segíthet a fájdalmas izmok kilazításában.


Amikor hosszú órákra belemerülünk a képernyők mögötti világba, észre sem vesszük testünk vészjelzéseit. Ropogó ízületek, elgémberedett és merev végtagok vagy fájdalmas görcsök jelzik, hogy sokkal gyakrabban kellene testhelyzetet váltanunk vagy szünetet tartanunk. Erre azonban nem mindig van lehetőség, ezért a nap végén vert seregként kullogunk haza, hogy egy cseppnyi pihenőhöz jussunk. A testünk sajnos ilyenkor sem feltétlenül tud fellélegezni, ezért az ülőmunkát végző számára fontos, hogy aktívan tegyenek a megmerevedett vázizomzat tehermentesítéséért. Ennek az egyik legkiválóbb módja a hidromasszázs!

A jakuzzi relaxáló erejéről nem is kell ódákat zengeni, de azt már talán kevesebben tudják, hogy a pozitív hatását nagyban köszönheti a melegnek. A test hőmérsékletnél melegebb környezetben az izmok kilazulnak és a véráramlás fokozódik. Ennek hatására az izomlázat okozó anyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, beindul a regeneráció, így hobbi és profi sportolók számára is hasznos társ a masszázsmedence. A meleg megnyugtató ereje mellett a víz felhajtó ereje is besegíti a regenerálódásba. Mivel a gravitáció állandó hatását valamennyire ellensúlyozza a víz felhajtó ereje, az ízületekre és a izmokra nem terhelődik akkora súly, mint a szárazföldön. Emiatt például az izomsérülések is gyorsabban gyógyulnak jakuzzis terápia hatására.

Ezt a kettős hatást egészíti ki a hidromasszázs, amely víz és levegő keverékével dolgoztatja meg a fáradt izmokat. A legnépszerűbb masszázsmedence gyártó cégek hatalmas erőforrásokat fordítanak arra, hogy minél hatékonyabb, precízebb és kellemesebb masszázsélményt nyújtsanak. A legjobbak közé tartozik a HotSpring medencék Moto-Massage befúvója, ami a gerinc melletti, nagy terhelésnek kitett izmokat mozgatja át és lazítja ki. A szabadalmaztatott jet egyik érdekessége, hogy nem tartalmaz mozgó elemet (így nem is romlik el könnyen), hatása mégis olyan, mintha egy erős kéz simítana végig a gerinc mentén. A videóból is jól látszik, hogy két mozgó sugár végzi ennek a fontos izomcsoportnak a lazítását, amely után felfrissülve szállhatunk ki a medencéből.

A gép előtt vagy a telefon fölött görnyedve, a gerinc melletti izmok vannak a leginkább kitéve a természetellenes testtartásnak, ezért már egy 15 perces Moto-Massage is csodákra képes. Ha pedig mindezt együtt élvezheted a vádlik és a talp masszírozásával, tényleg kipihenten és fájdalmak nélkül fejeződhet be a nap!