4 trükk a medence tiszta vízének megőrzéséhez

A leggondosabb vízkarbantartás is kárba vész, ha mi magunk hurcoljuk be a szennyeződést a medencébe. Ezt pedig sokkal könnyebb megtenni, mint gondolnánk. Jöjjön tehát pár jó tanács, hogy mire kell ügyelni!


1. Mechanikus védelem

Az egyik legfontosabb feladat, hogy amikor csak tehetjük, fedjük le a medencét. Minden használat között kerüljön fel rá a medencetető. Ez egyrészt véd a fizikai szennyeződésektől (bogarak, növények, por), másrészt nem hagyja elillanni a vizet. Mert ha pótolni kell a vizet, akkor a víztisztítókat is pótolni kell ezzel együtt.

2. Zuhanyozás

A medencébe lépés előtt mindenki zuhanyozzon le. Ezt sajnos gyakran kihagyjuk, de saját munkáját nehezíti, ha az otthoni medencében nem követeli meg ezt. A testről leoldódó smink, illat- és ápolószerek zavarossá tehetik a vizet, és rontják a tisztítószerek hatásfokát.

3. Zuhanyozás, de...

A zuhanyázás tehát elmaradhatatlan, de ha nem akarja, hogy a testápolók helyett tusfürdő maradványokkal legyen tele a víz, akkor ezt mindig alapos öblítés kövesse. Akár el is hagyhatja az erős készítményeket, válasszon természetes tisztítókat fürdés előtti zuhanyozáshoz.

4. A fürdőruha tisztítás

Ha nem meztelenül lép be a medencébe, akkor az önön lévő ruhát is érdemes átöblíteni, hogy a mosás utáni szerek maradékai elillanjanak. Egy tiszta vizes öblítőprogram lehet a legjobb, hogy a ruhával se vigyen be szennyeződést, és a víz minél tovább megőrizze kellemes illatát, selymes tapintását és makulátlan tisztaságát.