6 tipp a jakuzzi ideális helyének kiválasztásához

Ha már komolyabban kacsintgatsz a jakuzzi vásárlás felé, akkor a modell kiválasztásán túl az ideális hely megtalálásával is biztosan foglalkoztál már. Kint vagy bent legyen? Fák alatt vagy a napos kertben? Közel a házhoz vagy távolabb?


1. Jakuzzit kültérre

A minőségi masszázsmedencék kültérre és beltérre egyaránt elhelyezhetőek, mi mégis a kültéri mellett tesszük le a voksunkat. A meleg vízben ülve évszaktól függetlenül élvezheted majd a friss levegő áldásos hatását, a természet közelségét és a napsugarak simogatását.

2. Kicsi a hely? Nem gond!

Vannak kifejezetten kis méretű, de nagy belterű medencék, amelyek ilyen helyre ideálisak. Egyetlen fontos szempontot nem szabad figyelmen kívül hagyni: a gépházhoz mindig legyen könnyű hozzáférni! És az áram-, vízvétel is legyen megoldott a közelben a kényelmesebb használat és karbantartás érdekében.

3. Egyedül vagy többen?

A hely kiválasztásánál (és a környezet kialakításánál) az sem elhanyagolható szempont, hogy egyedül, párban vagy nagy társasággal szeretnél majd inkább jakuzzizni. Ha ezt a tevékenységet csak meghitt kikapcsolódásnak szánod, akkor a környezet is lehet intim, eldugott, fáktól övezett, míg ha gyakran hívsz majd barátokat, akkor inkább a nyílt terepen helyezd el a medencét. Így a kerti sütögetésben, beszélgetésekben részt vehetnek azok is, akik éppen élvezik a hidromasszázst.

4. Napos és árnyékos, egyben!

Az egész éves jakuzzi használat titka a napfényes hely. A nyári melegek (és záporok) elől viszont mindenképpen legyen valamilyen fedezék, akár egy mozgatható napernyő képében, hogy semmi ne állhassa útját a fürdésnek.

5. Csúszásgátló környezet

A medence környékének kialakításakor a könnyű ki- és beszállás legyen elsődleges szempont. Különösen, ha fiatalok és idősebbek is lesznek a gyakori fürdőzők között. Vizes lábbal azonban senkinek nem biztonságos közlekedni, ezért jöhet a mezítláb is kellemes fű telepítése. Ami ráadásul remekül szívja a vizet. A csúszásgátló lépcső szerencsére már könnyedén elérhető, ahogy a kiszállást segítő korlát is.

6. Sík terület

Végül pedig fontos, hogy a medence teljesen sík területen pihenjen. Hogy milyen alapozásra van szükség, az függ a jakuzzitól. A könnyű Softub és FreeFlow medencéknek nincs szüksége masszív alapra. Tulajdonképpen bármilyen teraszra, erkélyre lerakhatóak. Ugyanakkor a komolyabb súllyal bíró HotSpring medencéknek már egy erősebb alap kell, amit muszáj még a telepítés előtt megcsináltatni.

Vedd fel a kapcsolatot minél előbb a szakértőkkel, akik segítenek, hogy még idén a saját jakuzzidban élvezhesd a telet és a pihentető kikapcsolódást!