6 tanács a jakuzzi helyének kiválasztásához

Ha már komolyabban kacsingat a jakuzzi vásárlás felé, akkor a modell kiválasztásán túl az ideális hely megtalálásával is biztosan foglalkozott már. Kint vagy bent legyen? Fák alatt vagy a napos kert részben? Közel a házhoz vagy távolabb? Összeszedtünk 6 tanácsot, amit érdemes átgondolni a hely kiválasztása előtt!


Jakuzzit kültérre

A modern masszázsmedencéket egyaránt lehet kültérre és beltérre is helyezni, mi mégis a kültéri mellett tesszük le a voksunkat. A meleg vízben ülve évszaktól függetlenül élvezhetjük a friss levegőt, a természet közelségégét és a napsugarak simogatását.

Kis helyre is talál jakuzzit

A jakuzzi típusától függően különféle telepítési igényeknek meg kell felelni. Mindenképpen előny, ha a közelben található egy vízvételre alkalmas kültéri csap és energiaforrás. Emiatt érdemes ezek közelében gondolkodni, még akkor is, ha ott nincs olyan nagy hely. Vannak kifejezetten kis méretű, de nagy belterű medencék, amelyek ilyen helyre ideálisak. Egyetlen fontos szempontot nem szabad figyelmen kívül hagyni: a szerelőaknához mindig legyen könnyű hozzáférni!

Társaság vagy magányos pihenés

A hely kiválasztásánál és a környezet kialakításánál az sem elhanyagolható szempont, hogy inkább egyedül, párban vagy nagy társasággal szeretne majd inkább jakuzzizni. Ha ezt a tevékenységet csak meghitt kikapcsolódásnak szánja, akkor a környezet is lehet intim, eldugott, fáktól övezett, míg ha gyakran hívna barátokat, akkor inkább a nyílt terepen helyezze el a medencét. Így a kerti sütögetésben, beszélgetésekben is részt vehetnek majd azok is, akik éppen élvezik a hidromasszázst.

Napos és árnyékos egyben

Ha egész évben használná a jakuzzit, akkor olyan helyet válasszon, ahova kedvenc napszakában esik a legtöbb fény. A nyári melegek (és záporok) elől viszont jól jön majd egy fedezék, ezért legalább egy mozgatható napernyőnek legyen elég hely a medence körül.

Csúszásgátló környezet

A medence környékének kialakításakor szenteljen figyelmet a könnyű ki- és beszállásnak, és hogy vizes lábbal is biztonságosan tudjon közlekedni. A csúszásgátló lépcsők szerencsére már könnyedén elérhetőek, de a talaj kialakításában sok a lehetőség. A füvesítés kellemes mezítláb is, jól szívja a vizet, de a vízben lévő kémiai anyagok miatt hamar kikophat a fű. A fa a gyakori vizesedést sínyli meg, míg a csempe csúszhat, különösen télen, amikor lefagy a pára. A bordázott felületű műanyag vagy esetleg fűthető panelekkel ellátott lépőlapok azonban nem hagyják majd cserben.

Sík terület

Végül pedig fontos, hogy a medence teljesen sík területen pihenjen. Hogy milyen alapozásra van szükség, az függ a jakuzzitól. A könnyű Softub és FreeFlow medencéknek nincs szüksége masszív alapra. Tulajdonképpen bármilyen teraszra, erkélyre lerakhatóak. Ugyanakkor a komolyabb súllyal bíró HotSpring medencéknek már egy erősebb alap kell, amit muszáj még a lerakás előtt megcsináltatni.

Ha már kiválasztotta medencéjét vagy megfogalmazta igényeit, akkor a Spatrend több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakértői segítenek a továbbiakban, hogy minél hamarabb élvezhesse otthonában a hidromasszázs örömeit.