Tartsa alacsonyan a jakuzzi költségeit

A masszázsmedencék vételi árán (egy szerencsésen időzített akción kívül) nem nagyon tudunk spórolni. Az üzemelési költségeken viszont annál inkább. A jakuzzik esetében is megvannak az a jól alkalmazható fogások, amivel csökkentheti az egység energiafelhasználását! Mik ezek?


1. Az egyik legfontosabb, hogy már vásárláskor egy olyan modern, kiváló hőszigeteléssel rendelkező családból válogasson, amely felépítésénél fogva is energiatakarékos. Egyre nagyobb kínálattal találkozhat a minőségi masszázsmedencék terén is, amelyek visszaforgatják a hőt, nem hagynak elszökni semennyit és csak havi 3000 forintos pluszköltséget jelentenek majd.

2. A második legfontosabb a thermo tető kiválasztása. Mivel a felfűtött medence melegének akár 90%-a is fölül távozik, ezért kiemelten fontos egy passzoló tető. A tetőnek azonban ne csak éppenhogy megfelelő legyen, hanem tökéletesen passzoljon. Így tudja majd ellátni maximálisan a szerepét, bezárni a meleget és a párolgó vizet. A HotSpring medencék saját gyártású tetője tökéletesen illeszkedik, a rögzítése organikusan megoldott és még a szoknyahossz is pont akkor, amit könnyű kezelni, de nem kap alá a szél.

3. Végül pedig a zavartalan működés is alacsony tartja a költségeket. A professzionális jakuzzik fejlesztésénél már évek óta fontos szempont a költségminimalizálás. Csakhogy a jól működő rendszerbe bezavarhat egy eltömődött szűrő vagy egy túlterhelt motor, ezért fontos, hogy rendszeres időközönként ne csak a vizet tisztítsuk, de a szűrőket és a belső csőrendszert is a megfelelő készítmények segítségével. Így a rendszer zavartalanul és csekély költséggel működik majd.