A hidroterápia rövid története

A hidroterápia alapjaiban véve egyfajta meleg vagy hideg vizes masszázs, amely segít a fájdalom enyhítésében. A hidroterápia a víz hőmérsékletét és nyomását használja a tünetek enyhítésére. Bár a hidroterápia számos formát ölthet, az egyik legelérhetőbb és legélvezetesebb és formája nem más, mint a masszázsmedencék befúvói által nyújtott masszázs.


A hidroterápia az ókori Görögországig nyúlik vissza. Hippokratész dokumentálta először a hidroterápia korai alkalmazását, és a kezelést hidropátiának nevezte. Nem a görögök voltak az egyetlenek, akik a hidroterápiát alkalmazták: az ókori kínai, római és egyiptomi civilizációk is mind ismerték és alkalmazták a víz jótékony hatását. A hidroterápia idővel egyre népszerűbbé vált, és az 1840-es években kezdte meg hódító hadjáratát az Egyesült Államokban. Amerikában a hidroterápia tudománya és alkalmazása rendkívül gyors fejlődésen ment keresztül, és ma már számos különböző formát foglal magában.

A hidroterápia rendkívül sokféle formában létezik, így mindenki kiválaszthatja az igényeinek és egészségi állapotának legmegfelelőbb formát. Egy egyszerű és gyakori technika a hideg vagy meleg borogatás alkalmazása izomfájdalmak, fejfájás vagy láz esetén. A borogatáshoz hasonlóan a tekercselés során egy vízzel átitatott lepedőt tekernek a test egy része köré, melyre egy második, száraz réteg kerül (törölköző vagy meleg takaró) – ezzel a módszerrel számos egészségügyi problémát kezelhetnek a láztól kezdve a bőrbetegségekig.

A masszázsmedencék által nyújtott hidroterápia egy sokkal összetettebb kezelési gyakorlat, mely során a meleg víz és a befúvók által generált nyomás együttes hatása segít enyhíteni az izomfájdalmakat, izomlázat és gyorsítja a sportsérülések utáni regenerációt, sőt átmenetileg enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit. A masszázsmedencék által nyújtott hidroterápia nem csak fizikai fájdalmainkat enyhíti, de lelkünket is gyógyítja, mivel hatékonyan csökkenti az érzelmi vagy mentális stressz tüneteit is. A masszázsmedencék nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy otthon is élvezhesse a hidroterápia előnyeit.

MILYEN EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYEI VANNAK A HIDROTERÁPIÁNAK?

Röviden és egyszerűen a hidroterápia csökkenti a fizikai fájdalmakat és mentális egészségre is pozitívan hat. De pontosan milyen tüneteket kezelhet hidroterápiával? Milyen pozitív hatásai lehetnek? Íme, a legfontosabbak, de a lista korántsem teljes:

  • javítja a véráramlását
  • csökkenti az izomfájdalmakat
  • enyhíti az ízületi merevséget
  • enyhíti a nátha tüneteit (légutak tisztítása)
  • segít a magas vérnyomással kapcsolatos problémák kezelésében
  • enyhíti a fejfájást

A hidroterápia hosszú múltra visszatekintő gyakorlat, amely sokféleképpen segíthet Önnek a mindennapokban. Egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, ha otthona kényelmében tudja élvezni a hidroterápia pozitív hatásait – egy masszázsmedencében. Látogasson el a SpaTrend bemutatótermébe és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb masszázsmedencét!