Aromaterápia a masszázsmedencében

Az illatok erejét hajlamosak vagyunk alulbecsülni, pedig képesek visszarepíteni a boldog gyerekkorba vagy éppen ellazítani egy fárasztó nap után. A masszázsmedence meleg vizének pihentető hatását tovább fokozhatod, ha megillatosítod a vizet. Nem mindegy azonban, hogy hogyan csinálod.


A frissen feltöltött jakuzzinak a tiszta víz kölcsönöz egy nyugtató aromát, ami a víz simogató erejével, a lazító masszázzsal és meleggel kiegészítve nyújtja azt a wellness élményt, amit úgy szeretünk. Ha azonban szeretnéd egy kicsit tudatosabban használni az illatokat és frissítő, nyugtató vagy éppen stresszcsökkentő aromákat vetnél be a fürdés során, azt is megteheted. Azonban óvatosnak kell lenned, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen készítményt adagolsz a vízhez. A jakuzzi víztisztaságát és kémiai egyensúlyát is veszélyeztetheted, ha nem a megfelelő illatanyagokkal dúsítod a vizet. Mit használj akkor?

Szerencsére ma már kapható kifejezetten a masszázsmedencék számára gyártott illatkristály, amely zavarja a víztisztaságot. Használatuk ezért tökéletesen biztonságos, akár többször egymás után is bevetheted őket. Másik nagy előnyük, hogy illatuk nem marad meg sokáig. Ez elsőre talán nem hangzik olyan ígéretesnek, de ami egyik este még kellemes illatnak ígérkezett, azt lehet, hogy nem élveznéd annyira egy reggeli csobbanásnál. Az illat persze egy napnál azért tovább megmarad, de a gyorsan oldódó illatkristályok aromája idővel csökken, majd teljesen eltűnik a vízből.

Ekkor újra adagolhatod kedvenced vagy kipróbálhatsz egy másik aromát, eltérő stimuláló hatással. Ha pedig nem találod meg azt az illatot, amire vágysz a kínálatban, akkor használj a medence szélére helyezett illatmécsest, a vízbe semmiképpen ne önts olyan anyagot, amit nem erre a célra fejlesztettek. Így őrizheted meg legtovább a víz tisztaságát!