Bikram jóga helyett próbálja ki a jakuzzis jógát

A masszázsmedence a szociális kapcsolatok erősítésére, a léleknyugtató kikapcsolódásra és parti elemként is használható, de van még valami, amiben jeleskedik. Remek edzési helyszín!


Edzés előtt bemelegítésre, edzés utáni lelazításra és vízi tornára is alkalmas, sőt akár jógázhat is a habokban. A bikram jógának ugyanis létezik egy változata, ami meleg terem helyett a jakuzzi nyújtotta meleg vízben zajlik.

A masszázsmedencében végezhető jógához a víz hőmérsékletét tekerje fel 40 fokra, majd  a vízbe relaxálva hagyja, hogy átjárja testét a meleg. Ezután jöhet a 26 megszokott gyakorlat, amit a speciális helyszínhez kell igazítani, a székeket is bevonva a feladatok elvégzésébe.

A magas hőmérséklet és az izmok megfeszítése felpezsdíti a vérkeringést, a szív gyorsabban és hatékonyabban dolgozik, a kiválasztás megélénkül. A test és szív számára is kivételes edzés a víz felhajtó ereje miatt nem terheli annyira az izületeket, a meleg pedig segít a húzódások és megerőltetések elkerülésében, mert melegen tartja az izmokat, inakat.

A kellemes a hasznossal összekapcsoló jakuzzis jóga bemelegítése és lazítása is történhet a meleg vízben, így el sem kell hagyni a medencét a teljes test átmozgatásához.

Címkék:

jakuzzi jóga