Csak ülés vagy fekvőhely is legyen a jakuzziban?

Jakuzzi vásárláskor az ülő- és fekvőhelyek kérdése jóval hátrébb kerül, mint a teljes méret, a teljesítmény és a vízkezelés. Pedig a medence belső elrendezése kiemelten meghatározó az élmény szempontjából. Lássuk tehát mi a válasz!


A nagyobb belső mérettel rendelkező jakuzzik között általában legalább egy fekvőhely is helyet kap. De érdemes vajon ilyen darabot választani? Vagy maradjon a változatos üléseknél, amelyekből több is elfér egy fekvőhely helyett?

A válasz sok mindentől függ, kezdve azzal, hogy mennyit használja majd egyedül vagy éppen másokkal. A fekvőhely nagy helyet foglal el, ezért ha rendszeresen többen (3-5) szeretnék használni, érdemes a székek mellett maradni. Van azonban még egy ok, ami a fekvőhely ellen szól.

Ülőhelynél kevésbé számít, fekvésnél viszont fontos a testmagasság. Mivel a hely mérete és kidolgozása nem állítható, ezért a különböző magassággal bíró családtagok egészen más élményt kapnak majd a fekvőhelytől. Nemcsak a jetek esnek kicsit máshová, az alacsonyabbakat a víz felhajtó ereje ki is lökheti a fekvőhelyről. Ezért mindenképpen érdemes kipróbálni a medencét vásárlás előtt, masszázsprogrammal együtt. Mert ha a fekvőhely méretezése pont jó, akkor nagyon sok pluszt adhat a székekhez képest, amiről nem érdemes lemondani, ha nem muszáj.