Három dolog, ami tönkre teheti a masszázsmedencédet

A minőségi jakuzzik jól felépített rendszerek, amelyek arra vannak optimalizálva, hogy minél tovább megőrizzék a víz tisztaságát és hatékonyan tartsák hőmérsékletet. Még azonban ebbe a gépezetbe is csúszhat olyan hiba, amit elsőre nem is vélünk tragikusnak, de idővel komoly problémákat okozhatnak.


Fürdősó és illóolajok

A jakuzzi vizének egyensúlya kényes dolog, amit nem könnyű beállítani, viszont rendkívül egyszerű kompromittálni. Ehhez nem is kell más, mint olyan anyagokat használni, amelyeket alapvetően nem a masszázsmedencébe szántak. Ezért bármennyire is jól hangzik egy illóolajos hidromasszázs, csak olyan készítményt használj, amit biztosan ezekhez a gépekhez fejlesztettek ki.

Nem megfelelő vízminőség

A felborult vízminőség ugyanis nem csak kényelmi kérdés, bár kétségtelenül az ilyen medencék gyorsabban koszolódnak és a bőrnek sem olyan kellemesek. A nem ideális víz magában a szerkezetben is könnyen kárt tehet, hiszen ha túl savas a víz az korrodálhatja a csöveket vagy kikezdheti a medencetérben található műanyag részeket (például a fejpárnát). Ellenkező esetben pedig a kalcium lerakódás jelenthet gondot, ami egyrészt visszajuthat a medencetérbe, másrészt akadályozza a szabad áramlást. Az AquaFinesse adalékanyaggal szerencsére nem kell kémikusnak lenni és állandóan mérni a különböző értékeket, így is könnyű fenntartani a megfelelő vízminőséget. Ahol pedig nagyon kemény a víz, ott érdemes évente legalább egyszer csőrendszer tisztítást végezni, szerencsére már ehhez megvannak a könnyű és bevált módszerek.

Alacsony vízállás

A párolgás és a kipancsolás miatt a masszázsmedencék vízszintje állandóan változik, amit érdemes legalább fél szemmel figyelni, mert ha egy - egyébként külön jelzett - szint alá csökken, akkor a csövek, a  szűrők vízellátás nem lesz megfelelő. Mivel ezek a szerkezet úgy vannak tervezve, hogy a vízszint mindig elérjen egy adott szintet, ezért e híján, komoly gépészeti problémák alakulhatnak ki, amelyek drágán vagy nem is javíthatóak.

Ezekre tehát mindenképpen érdemes figyelni!