Hidroterápiával a mozgásszervi panaszok ellen

A jakuzzik terápiás hatása egyáltalán nem új keletű hozománya a medencéknek, épp ellenkezőleg. A legelső - még hordozható - Jacuzzit mozgásszervi panaszok enyhítésére és otthoni hidroterápiás edzések céljára hozták létre a márkát megalakító fivérek. Egy profi jakuzzi tehát ma is ugyanolyan hatékony, ha nem hatékonyabb ízületi-és izomfájdalmak esetén.


A profi, kültérre is telepíthető masszázsmedencék mérettől, típustól és márkától függően más-más masszázst kínálnak. Ma már nem csak a befúvók ereje vagy iránya szabályozható, de léteznek mozgó, statikus vagy éppen pulzáló vízsugarat lövő medencék is.

A Caldera Spas Cantabria medencéje az egyik legszélesebb választékkal rendelkezik befúvók terén, összesen 74 jet áll a jakuzzizó rendelkezésére, hogy ellazítsa izmait vagy csökkentse fájdalmát. Egy 2011-es tanulmány (Dr. Thoralf Liebs - Physical Medicine and Rehabilitation) szerint mozgásszervi műtéti beavatkozások gyógyulási folyamataiban is pozitív eredményeket hozott a masszázsmedence. Minél korábban kezdődött a vizes terápia, annál jobbak voltak az eredmények.

A sérült vagy fájdalmasan feszülő területet gyengéden átmozgató masszázs a műtétek után segít terhelés nélkül edzeni a területet, miközben kíméli és pihenteti a többi izmot is. A víz felhajtó ereje, természetes nyomása, a meleg nyugtató hatása együttesen nemcsak a műtétek után, de a mindennapokban is nagy segítséget jelentenek. Ha a gép előtti ülőmunka miatt fáj a nyakad, az izmokat kilazító Atlas nyakmasszázs rendszerre mindig számíthatsz, ha pedig a derekad szeretnéd átmozgatni, az Ultramassage szék lesz élet(minőség)mentő. 

Ne habozz, használd ki a hidromasszázs gyógyító erejét a mindennapokban!