Őszi karbantartási lista masszázsmedencékhez

A téli nagyüzem előtt érdemes a masszázsmedencéket alapos nagy generálban részesíteni, hogy ne a hóban, mínuszokban kelljen elhárítani a bajt. Előlegezze meg a víztisztítást, hogy télen már csak az élvezetekre koncentrálhasson.


1. Vízcsere

Negyedévenként úgy is esedékes, akkor miért ne most, még az igazán rossz idő beálltával csinálná meg? Ha ősz közepén letudja a vízcsere fáradalmas gondját, egész télen élvezheti a a tiszta víz áldásos hatását.

2. Szűrőtisztítás

A vízcsere elengedhetetlen része a szűrőtisztítás. Ugye ön sem akarja, hogy a tiszta vizet visszakoszolja a régen tisztított szűrő? Na ugye! A szűrő és a csőrendszer teljes áttisztítását érdemes még a víz leengedése előtt elvégezni, hogy a friss víz már csak a kristálytiszta szűrőn menjen át.

3. Tetőápolás

A thermo tető minden évszak remek szolgálatot tesz, nincs ez másként télen sem. Ilyenkor is muszáj minden használat között lefedni vele a vizet, így ez is megérdemli az ápolást. Egy alapos külső-belső tisztítás után, jöhet a tetőápoló, hogy még sokáig élvezhesse a tökéletesen működő kiegészítőt.

4. Medencehéj karbantartás

Végül pedig a medence külső borításának is érdemes szentelni egy kis figyelmet. Amellett, hogy a nyári esők, sárfelverődések miatt koszolódhatott is, az ápolással óvhatja a héj épségét is. Egy gondosan ápolt felület ugyanis sokkal ellenállóbb az időjárással szemben, ami a téli hidegekben, fagyban és ónos esőben jól jön majd.