Kis méretű jakuzzik, kompromisszumok nélkül

Az 5-7 személyes jakuzzik változatos masszázsprogramja, nagyobb mérete és kényelmes ülő-, és fekhelyei után egy kicsi medence visszalépésnek tűnhet. Pedig a kisebb jakuzziknak is megvan a maguk előnye, így akkor is jó választások lehetnek, ha a kert méretei nem indokolnák azt.


Méret

A kis, 2-3 személyes jakuzzik választásának elsődleges oka a befogadó tér mérete. Mivel ezek a kisebb wellness eszközök egy teraszon vagy a lakásban is könnyen elférnek, ezért szívesen választják őket a szűkösebb hellyel rendelkezők. A kisebb méret azonban több előnyt is tartogat. Könnyebb például hazaszállítani, áthelyezni, a talajt előkészíteni számára, karbantartani és költözés esetén nagyobb eséllyel találsz majd új helyet számára, szemben a nagyobb masszázsmedencékkel. A professzionális masszázsmedencék esetében a méret pedig nem jelent minőségbeli kompromisszumot, hiszen a méretük talán kisebb, de ugyanolyan tartós anyagokat, erős gépezetet és vízszűrési technológiát tartalmaznak, mint a családi változatok.

Költségek

A kis méret természetszerűen kisebb költségeket is von maga után. Nemcsak a medencék bekerülési költségei kedvezőbbek, de a víz- és áramhasználata is elmarad a nagy darabokétól. A Softub Sportster például egy 1-2 fő számára alkalmas puha falú medence, aminek nincs külön fűtése, mert a masszázsmotor maradék hője tökéletesen elég az állandó forró víz eléréséhez. Ráadásul lerakása nem igényel semmilyen telepítési előkészületet, tehát azonnal igénybe veheted lazításra és minőségi én-idő töltésre. Egyszerű, gyors és hatékony társ a minőségi idő otthoni eltöltésére.

Az üzemeltetési költségek mellett a kisebb vízmennyiséghez a víztisztító szerekből is kevesebb kell. És az sem mellékes, hogy a vízcsere is gyorsabban megvan, mint egy pár szár literrel nagyobb jakuzzi esetén. A kisebb masszázsmedencével kisebb lesz az energiafogyasztási lábnyomod és a jakuzzis élmény romlása nélkül élvezheted, hogy több pénz marad a zsebedben.

Masszázsprogramok

Attól sem kell tartanod, hogy a kisebb méret, kevesebb jetet és gyengébb masszázsprogramokat jelent. Ez ugyanis nem feltétlenül igaz. Bár kétség kívül érdemes alaposan körbe nézni a piacon, de azért bőven találhatsz olyan minőségi jakuzzikat, amelyek több, mint 10 jettel rendelkeznek, és a medencében ülők egyszerre is élvezhetik a pihentető masszázst. A 3 személyes FreeFlow Tristar például 17, a Caldera Spas Celio 18, míg a Caldera Spas Kauai még ennél is több, összesen 31 jettel rendelkezik. De ne csak ezek számának, hanem az elrendezésüknek is szentelj figyelmet a választáskor. A kisebb méretű jakuzzik ugyanis gyakran háromszög alakúak, amelyek helytakarékosak vagy téglalap alakúak, amelyekben egy fekvőhely és egy vagy két ülőhely található. A maximális kényelmet kínáló fekhely pedig néha még a nagyobb modellekből is hiányzik.

Ne gondold tehát, hogy egy kisebb masszázsmedence minőségi visszalépés a nagyobb jakuzzikhoz képest. Ugyanolyan kényelmes, pihentető és bár nem feltétlenül fér bele egyszerre minden rokon és barát, vannak más értékei, amiket kár lenne figyelmen kívül hagyni!

Ha szükséged van segítségre álmaid masszázsmedencéjének megtalálásában, látogass el a SpaTrend bemutatótermeibe és bízd magad a szakértő munkatársak segítségére!