Mennyibe kerül egy masszázsmedence üzemben tartása?

A professzionális, minden igényt kielégítő masszázsmedencék bekerülési költsége egy középkategóriás autóéval vetekszik. Bár ezekkel a jakuzzikkal nagy távolságokat nem tudunk megtenni, a Nirvánába azért elvisznek. A fenntartásuk pedig olcsóbb, mint az autóké!


Egy masszázsmedence kapcsán három nagyobb kiadási tétel merül fel: vízhasználat, elektromosság, víztisztítás. Nézzük őket sorjában!

Vízhasználat

Erősen függ a medence méretétől mennyi vízről is beszélünk, de az biztos, hogy több száz liter forog itt kockán. Mivel azonban egy jakuzzi vízcseréjére nem kell túl sűrűn sort keríteni, ezért a vízhasználat egy közepes medence esetén heti egy kád plusz víznek felel meg. Általában a negyed éves vízcserét javasolják a gyártók, de a Caldera Spas medencék esetében ez akár egy évre is kitolható. Hogyan? A beépített sóbontó rendszer lehetővé teszi, hogy a víz tovább maradjon tiszta, így ezeknél a modelleknél már tényleg elenyésző vízhasználatról beszélhetünk.

Elektromosság

A medence állandó fűtése és a vízszűrő rendszerek üzemben tartása is áramot fogyaszt. Ha minden nap élvezni szeretnéd a meleg víz áldásos hatásait, akkor ezek az összegek összeadódnak. A legjobb medence gyártók azonban komoly figyelmet fordítanak a hőszigetelésre, hogy a medence fűtése minél hatékonyabb legyen. A teljes mértékig hőszigetelő anyagból készített Softubnál ez olyannyira jól sikerült, hogy havi egy-két ezer plusz költéséggel kell számolni a medence miatt. De még a nagyobb, hagyományos felépítésű jakuzzik esetén, mint az 5 személyes Envoy is csak havi 6000 forinttal nő majd az áramszámla. Mindennapi használat mellett!

Vízkezelés

A megfelelő vízkezelős szer kiválasztása az egyik legfontosabb feladata a tulajdonosnak, ha tényleg állandóan használni szeretné szerzeményét. Egy koszos, elszíneződött vagy kellemetlen illatú víz a legkevésbé sem csábít használatra. Nem kell azonban kémikussá képezned magad, mert az AquaFinesse gyártója ezt megspórolta neked. Ez a környezetkímélő adalékanyag nemcsak heti 10 percre szorítja a vízkezeléssel töltött idő mennyiségét, de védi a medencét és a bőrödet is a túlzott vegyszerezéstől. E mellé ugyanis elég egyetlen lassan lebomló klórtabletta, ami egész hétre tiszta vizet garantál. Az AquaFinesse lesz talán a legnagyobb havi beruházás, de valójában egy szettben  itt több hónapra elegendő kezelőszert találsz, tehát hosszabb távon oszlik el a költség.

Cserébe pedig egy friss, illatos, tiszta és szennyeződésektől, baktériumoktól mentes medencében élvezheted minden nap akár többször is a meleg vizes hidromasszázs relaxáló erejét!