Mikre figyelj, ha energiatakarékos jakuzzit keresel?

Az energia- és víztakarékosság ma már a mindennapok része, ezért teljesen természetesen, hogy a berendezéseket, például a jakuzzikat, is ezen szempont alapján választod. Mire is figyelj, ha egy energiatakarékos és költséghatékony masszázsmedencét keresel?


A masszázsmedencék bekerülési költsége, tehát a vételár, a telepítés, esetleg tereprendezés, csak egyszeri kiadás, ami elsőre magasnak tűnhet, de évekig, sőt, évtizedekig kiszolgál egy minőségi darab. Minél tovább használod a jakuzzidat, annál kevesebbe kerül egy-egy fürdés. Ehhez azonban az is kell, hogy a üzemeltetési költség se legyen magad, hiszen az is hozzáadódik a kezdeti beruházáshoz.

Egy jó hőszigetelésű, fejlett technológiájú, alapos szűrésű masszázsmedence meglepően kevésbe kerül. A kisebb, 2-3 személyes medencék havi költsége az 5000 forintot sem éri el, napi használat mellett sem.

Mire figyelj, ha ilyen medencét szeretnél?

Az egyik legfontosabb kérdés a hőszigetelés. A vizet felmelegíteni, majd folyton melegen tartani, csak kiváló hőszigetelés mellett lehet gazdaságosan. Az egybeöntött héjjal rendelkező FreeFlow medencék első osztályú hőtartása példaértékű, így remek viszonyítási pont. 

A kinézett jakuzzihoz legyen a modellhez illeszkedő thermo tető. Ez nem elhagyható szempont, ha takarékos medencét keresel. Egy jól illeszkedő tető alá nem kap be a szél, jobban tartja a hőfokot és nem engedi a meleg vizet elpárologni sem. Energia- és víztakarékossági okokból is elengedhetetlen a tető.

A víz hőfokának megőrzését elősegítheted a medence elhelyezésével is. Egy szélvédett helyen lassabban hűl majd a víz, és a fürdőzés intimitása is megőrizhető a több oldalról is védett területen. Ebben segít a kisebb modellek preferálása is. A két személyes  FreeFlow Mini vagy a háromszemélyes FreeFlow Tristar modelleknél keresve sem találnál tökéletesebbet meghitt beszélgetésekhez, romantikus fürdőzésekhez és a minőségi én-idő eltöltéshez!

Ha szeretnéd jobban megismerni az energiatakarékos FreeFlow jakuzzikat, akkor látogass kis a SpaTrend Expora augusztus 26-tól!