Nyújtógyakorlatok masszázsmedencébe

Az alapos bemelegítés és nyújtás gyakran elmarad vagy elsikkad még a rendszeres sportolóknál is. Ezen segíthet egy fűtött masszázsmedence, ami már a melegével is sokat tehet azért, hogy az izmok rugalmasabbak legyenek. A jakuzziban végzett gyakorlatok pedig kétszer olyan hatékonyak, mint a szárazon végzettek.


Az alapos bemelegítés csökkenti a sérülések és később fellépő sajgó izmok esélyét, ezért érdemes ezt az eszközt is bevonni a sportlásba. A meleg vízben végzett gyakorlatok növelik az izmok rugalmasságát és teherbírását, hosszú távon pedig az állóképességre is pozitívan hatnak. Mozgás előtt és után is nagy segítség lehet a forró hidromasszázs, használd ki hát minden előnyét!

Vádli nyújtás

Ülő pozícióban tegyél egy nyújtószalagot a talpad alá, majd a behajlított térdet nyújts ki teljesen, amennyire csak tudod. Tartsd meg ezt a pozíciót 30 másodpercig, majd újra hajlítsd be a lábad. Legalább háromszor ismételd meg mindkét lábbal!


Váll és felkar nyújtás

A vállak és felső hátizmok merevségét enyhítheted ha a fejed felé nyújtott kezedet könyökből lehajlítod úgy, hogy a kéz a fej mögött legyen. A másik kézzel a könyököt óvatosan húzd a fej közepe fölé, majd engedd vissza. Mindkét kézzel legalább háromszor ismételd ezt is.

Nyak nyújtás

Ülj egyenesen, majd helyezd az ujjaidat a fej mögé. Óvatosan nyomd le a fejed a mellkashoz közelítve a kezeddel, amíg érzed a kellemes feszülést. Ne használj túl nagy erőt, mert könnyen meghúzódik az izom.

A bemelegítés megkezdése előtt érdemes legalább 5 percig nyakig a vízbe merülve ülni, hogy az izmok kellően átmelegedjenek a gyakorlatok elvégzése előtt. Jó sportolást!

Ha érdekel a sport és a masszázsmedence előnyös kapcsolata, nézz bele ebbe és ebbe a cikkbe.