Pihenés közben is lehet fogyni?

Ahogy jön a jó idő, úgy tűnik egyre sürgetőbbnek az álom alak elérése. A bezártság hónapjai alatt könnyen felszalad pár kiló, amitől nem olyan könnyű megszabadulni. Váratlan, de kellemes helyről érkezik a segítség!


A jakuzzi lehet az a titkos fegyver, amire szükséged van a súlycsökkentéshez. Ahogy egyre több tanulmány foglalkozik a masszázsmedence pozitív élettani hatásainak kutatásával, úgy válik egyre egyértelműbbé. hogy már napi 20 perces meleg vizes hidromasszázs is segíthet a tartós fogyásban. Hogyan?

A masszázs elsimítja az izmok merevségét és serkenti a dopamin termelést, amitől a stressz szint csökken és kiegyensúlyozottabbá válunk. Így könnyebb lesz legyőzni a stresszből fakadó túlevést, ahogy a kialvatlanság miatt bevitt többlet kalóriáktól is véd a medence. Egy 20 perces lefekvés előtti jakuzzizás segíti a könnyebb és mélyebb alvást, hogy garantáltan kipihend magad. Az American Journal of Clinical Nutrition tanulmánya szerint az elégtelen alvás átlagban 300 kalóriával több bevitelt eredményez, amitől ezentúl nem kell tartanod.

A legnagyobb hatása mégis a meleg miatt megnövekedett szív-és érrendszeri terhelésnek van. Ez a plusz faktor megdolgoztatja a szívet és edzi az ereket. Ezzel együtt csökken a vércukorszint és az izmok is telítődnek oxigénnel. A meleg vízben ülve a test a sportoláshoz hasonlóan dolgozik, így többlet kalóriát is égetsz. Bár ez önmagában nem lenne elég a sikerhez, a pihentető alvással, a stresszmentesebb lelkiállapottal és a célra fókuszáló gondolatokkal együtt, már komoly segítség lehet a fogyókúrában. 

Dönts tudatosan és szabadulj meg a felesleges kilóidtól egészségesen, egy masszázsmedencében pihenve!