5 szűrőkezelési tipp a masszázsmedencékhez

A masszázsmedencékben használt szűrőberendezések nem pusztítják el a baktériumokat vagy egyéb kórokozókat, mégis elengedhetetlen részei a víztisztító rendszernek. Karbantartásuk és rendszeres tisztításuk a garancia a hosszan tartó tiszta vízre. Jöjjön pár trükk a megfelelő szűrőkezeléshez.


A Hotspring kerámia szűrőbetétje, a Tri-X hosszú évekre leveszi a tulajdonosok válláról a szűrők gondját. A 10 évig is működőképes szűrő barázdás felületénél fogva kétszer nagyobb szűrőfelülettel rendelkezik, mint korábbi társai, így még hatékonyabban képes elvégezni munkáját. Hogy ez hosszú távon így maradjon, az alábbi pontokat kell betartani.

1. Legaláb havonta egyszer nagynyomású vízsugáral tisztítsa meg a szűrőt alaposan, hogy minden addig felszedett koszt eltávolítson.

2. A vízsugár mellett használhat szűrőtisztítót is, ami speicálisan ehhez az alkatrészhez készült és fertőtlenít is. 

3. Ügyeljen a visszahelyezésnél. A tisztításhoz eltávolított szűrő behelyezésénél mindig figyeljen arra, hogy a szűrő pontosan illeszkedjen a helyére, így elkerülheti a kosz visszaszivárgásának problémáját.

4. A tisztítás ugyan nem tart igazán sokáig, de hogy ha addig sem szeretné leállítani a medencét, amíg ezzel foglalatoskodik, akkor legyen legalább két szűrője. Amíg az egyik tisztul, tegye be a másikat, hogy a család többi tagja  továbbra is élvezhesse a meleg vizet.

5. A szűrő mechanikus védelmet jelent a vízbe kerülő kosz ellen. Azzal segítheti a munkáját (és növelheti a takarítások közötti időt), ha minimálisra csökkenti a bevitt szennyeződést. Használat előtt ezért érdemes lezuhanyozni, ha pedig nem használja a vizet, takarja le a medencét.

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai masszázsmedencéjét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.