Új díszítés jelent veszélyt a bőrre

A leégés nem játék. Hatalmas sokkot jelent a bőrnek, amire erőteljes pigmentációval válaszol, hogy jobban védhesse a szervezetet. Ez a barnulás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mert a most hódító legújabb őrület pont a leégésre épül.


Régebben poén forrás, most viszont egyre terjedő trend a napégés által nyert ideiglenes bőrdíszítés. Olcsó, egyszerű, de nagyon veszélyes. Évek óta egyre többen ismerik fel a bőrrák valamint az idő előtti bőröregedés és a napfény közötti kapcsolatot. A veszélyes sugarak elleni védekezés is tudatosabb vásárlókat eredményez, de egy új trend most mindennek ellentmond.

A naptetoválás lényege, hogy egy mintát formázó matricával letakarják a kívánt bőrfelületet, és így mennek ki a napra, fényvédő használata nélkül! A bőr természetesen leég a kitakart rész körül, és a minta fehérje éles kontrasztot alkot a pirossá váló sérült bőrrel. Ez az olcsó játék erősen károsítja a bőrt, ami nemcsak pillanatnyi kellemetlenségeket tartogat, de hosszú távú negatív következményei is lehetnek. Az egyszer már leégett bőr sokkal sérülékenyebb, könnyebb fertőződik és a bőrrák kockázata is növekszik.

Az idő előtti bőröregedésről nem is beszélve. Tegyen egy szívességet jövőbeni énjének, és használjon 50 faktoros fényvédőt a napon! A bőrdíszítést pedig hagyja profikra vagy testfestő matricákra.