Szivárványszínű a medencéd vize?

Kisebb riadalommal ér fel, ha a medencéd tetejét felemelve a megszokott kék víz helyett más árnyalatban pompázik a fürdővized. Jól sejted, ez egyáltalán nem normális. Nézzük meg, melyik szín milyen okokra vezethető vissza.


Kisebb riadalommal ér fel, ha a medencéd tetejét felemelve a megszokott kék víz helyett más árnyalatban pompázik a fürdővized. Jól sejted, ez egyáltalán nem normális. Nézzük meg, melyik szín milyen okokra vezethető vissza.

Ha zöld lett a víz

Ha wellness medencéd színe a zöldbe hajlik, akkor egyből algákra tippelhetsz. Ennek kialakulását visszavezetheted arra, ha kevés fertőtlenítő került a medencébe, ha a szűrőbetét elkoszolódott. Ezt legkönnyebben úgy tudod leellenőrizni, hogy ha megérinted a medence falát, akkor érzed, hogy az nyálkás. Ebben az esetben alga kezdett el fejlődni a vízben. De zöld lehet abban az esetben is, ha réz oldódott ki a vízbe.

Ha sárga lett a víz

A sárga színű algák különösen ellenálló típusú algák, akik kifejezetten élvezik a forró vizet és a sötétet. Még megfelelő mennyiségű klór szint mellett is képesek elszaporodni. Megtelepszenek a kis hasadékokban és bevetik maguk, így nagyon nehéz kipusztítani őket. Sárga lehet a medence színe tavasszal a túlzott virágpollentől is, ám ezt a problémát viszonylag könnyű kezelni. De épp így sárgára színezheti a fürdőt a kútból nyert vasoxiddal dúsított víz is.

Ha barna a víz

Nem túl bizalomgerjesztő, ha egy medence vize barnás árnyalatba megy át, de könnyen rálelhetünk a probléma forrására: a vízben magas vas-oxid szint okozhat ilyen jellegű elszíneződést. Ha nagy szárazság üti fel a fejét, akkor egyes települések vízellátási gondokkal küszködhetnek, aminek eredményeképpen a csövekben képződött lerakódások belekerülhetnek a vízhálózatba - ez szintén okozhat barna árnyalatot.

Ha fehér a víz

Az opálos, fehér színnek számos oka létezhet: magas kálcium szint, túlzott lúgosság, eredménytelen szűrés vagy levegős rendszer, amik mikro buborékokat eredményeznek. De a testápolók, kozmetikai és hajápolási termékek szennyeződései is fehérre változtathatják a víz színét. Létezik egy baktérium típus is, ami képes fehér színűvé változtatni a víz színét. Jellemzője, hogy kis csomókban telepszik meg a rendszerben és viszonylag nehéz eltávolítani.

Ha pink a víz

A pink algák viszonylag ritkák, de előfordulhatnak. Valójában ez egy baktérium, de épp úgy telepeket alkotnak, mint az algák, és beeszik magukat még a legrejtettebb zugokba is.

Ha azt tapasztalod, hogy a masszázsmedence vized színe eltér a normál víz színétől, kérd a SpaTrend szakembereinek segítségét, akik szakszerűen elvégzik a medence tisztítását

Címkék: