3 lépés az őszi rossz kedv ellen

Az őszi időszakban könnyű belesüllyedni a fásultságba. A motiválatlanság és kedvtelenség eleinte észrevétlenül kúszik be az életünkbe, de ha már ott van, nehéz kiűzni. Harcolj ellene a természet és a relaxáció erejével!


A korai sötétedés és a kevesebb napfény negatív hatása miatt sokkal kedvtelenebbnek érezzük magunkat, és sokszor még az okokat sem könnyű feltárni. Még a szép őszi időben is elérhet az apátia, ami ellen célszerű tudatosan védekezni. Hogyan?

1. Gyümölcs, zöldség

Az egyik első és legkönnyebb módja a lehangoltság megelőzésének a test táplálása. A színes, ízes őszi gyümölcs és zöldségpalettáról válogass minél gyakrabban. Akár grillezve is! A test vitaminokkal és tápanyagokkal való feltöltése energizál, erősíti az immunrendszert és azzal a jól eső tudattal tölt el, hogy tettél valamit magadért. Ez pedig méltán adhat okot büszkeségre!

2. A reggelek kihasználása

Amikor sötétben kell felkelni nehezebben kelünk ki az ágy meleg öleléséből, pedig egy jól indult reggel meghatározza a nap későbbi menetét is! Ha tudsz, feküdj le egy kicsit előbb (még jobb, ha 10 óra előtt ágyba kerülsz - ilyenkor a legpihentetőbb ugyanis az alvás), így kipihentebb leszel és korábban kezdheted a másnapot. Egy gyors ágyazás után, jöhet a reggel kiélvezése. Kortyold el békében a reggeli kávét, és ha tehet ülj be a masszázsmedencébe, hogy a meleg ellazítson és lassan, kíméletesen űzze ki az álmot a szemedből. A saját jakuzzi tagadhatatlan előnye, hogy segít minden feszültséget leoldani rólad, feltölt energiával és ha kültéri medencére szavazol, akkor mindenhez az ébredő természet lesz a díszlet! 

3. A meleg ereje

A jakuzzik melegsége segít elűzni a rossz kedvet és meleg ölelésével jobb kedvre derít. Ha azonban nincs otthon masszázsmedencéd, akkor hasonló hatást érhetsz el egy finn szaunával is, ami ugyancsak megemeli a test belső hőmérsékletét. A fokozott izzadás segíti a méregtelenítést és fokozza az anyagcserét! Érdemes rendszeresen beiktatni a szaunázást is az életedbe, mert ez is erősíti az immunrendszert és edzésben tartja a szívet. Ezek hiányában jöhet egy kiadós séta a környéken, majd egy forró zuhany. Sietség nélkül élvezd ki a mozgást, a természetet, majd add át magad a meleg gyógyító erejének! Feltöltődve és nagyobb lendülettel, jó kedvvel kezdheted így a napot!