A stressz romboló hatása a bőrre

A stressz modern korunk egyik legrosszabb betegsége. Betegség, igen, mert ugyan nem azonnal érzékelhető módon, de megbetegít. Az egész szervezet számára káros, így a bőr állapotán is előbb-utóbb láthatóvá válnak a stressz okozta kellemetlen tünetek.


A stressz, általában alattomos módon, a háttérben kezdi meg romboló munkáját. Így van ez a bőrrel is. Először még csak kicsit nyúzottnak érezzük magunkat, de hamarosan már nem elég egy pihentető alvás ahhoz, hogy teljesen visszanyerjük egészségünket.

Az idő előtti bőröregedés első számú lelki oka a stressz, amely oxidatív, a szabadgyökökhöz hasonló sejtromboló hatást végez. A sejtek rövidebb ideig élnek, lassul a regeneráció és a DNS is károkat szenvedhet, ami az új bőrsejtgeneráció minőségét is alaposan lerontja.

Ezen hatások kiküszöbülésére hozta létre a !QMS Medicosmetics az EpiGen Daily Detox szérumát, ami képes felvenni a harcot a korai bőröregedéssel. A hidratáló és sejtvédő készítmény meggátolja, hogy a roncsolt sejtek negatívan befolyásolják az új sejtgeneráció egészségét, ezáltal stressz ide vagy oda, a bőr állapota nem romlik. A könnyen felvihető, azonnal beszívódó szérum nemcsak új sejteket, de a már meglévőeket is védi, és növeli ezek élettartamát. Ennek következtében a bőr a káros könyezeti és lelki hatások ellenére is üde és egészséges maradhat. Ez a szép és fiatalos bőr záloga.

A !QMS Medicosmetics nemcsak télen, hanem a nyári időszakra is kínál orvosi tisztaságú készítményeket és hatóanyagban gazdag kezeléseket minden bőrtípusra. Válogasson kedve szerint a díjnyertes termékcsalád tagjaiból.