Egy tuti módszer, hogy a rendszertelen napirend mellett is megőrizd egészséged

Mindenkivel előfordul, hogy rövidebb-hosszabb ideig felborul a megszokott napirendje, és elveszti az irányítást az egészséges életmódja felett. Erre a helyzetre is érdemes előre készülni, hogy legyen milyen tervhez nyúlni hirtelenjében, és ne kelljen máris feladnod.


Egy hirtelen utazás, egy eltérő időzóna, az éjszakai műszak vagy egy hosszúra nyúló szombati parti is felboríthatja a jól szervezett napirendet, és ezzel együtt borul az edzés- és étkezési terv. 

Egy-egy elhajlás nem jelenthet problémát, de a kialakított napirend feladása nem is jelenti azt, hogy sutba dobhatod az egész elgondolást. Ha nem sikerül azonnal visszaállni, akkor se add fel. Ne hagyd, hogy a felborult szokásrend tartósan szellemi és fizikai kellemetlenségeket okozzon. Az energiaszint és egészséges étkezés megtartása érdekében ilyenkor is ragaszkodj a napi háromszori fő étkezéshez (még akkor is, ha azokat eltolva vagy hiányosan fogyasztod), és az étkezések között csak minimális nassolnivalót engedélyezz.

Ez segít megtartani a lendületet, elkerülni a farkaséhséget, és hamarabb átáll a szervezet is, például utazások alkalmával.

Ha a nappal és éjszaka felborulásával küzdesz, akkor lefekvés előtt iktass be egy jakuzzis masszázst. A hotelekben gyakran találni spa részleget, ahol kihasználhatod a masszázs izomlazító erejét és a meleg víz álmosító hatását. Már 20 perces hidromasszázs is képes mélyebb és pihentetőbb álmod hozni, ami a jet leg tökéletes ellenszere.

Amennyiben otthonra is beszereznél egy egészségőrző masszázsmedencét, válogass a legjobbak közül!