Bőrápolás a stressz és légszennyezés káros hatásainak csökkentésére

A téli időszakban - elsősorban a fűtésnek köszönhetően - megnövekszik a légszennyezettség, de a sötét, hideg nappalok ellenére, továbbra is ügyelni kell az UV sugárzásra. Ha mindehhez hozzávesszük a legerősebb belső, bőröregítő faktort, a stresszt is - amiből manapság kijut bőven - akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a minőségi arcápolásnak erre a problémára is reflektálnia kell.


A látható jelek mellett, mint a bőrpír, a leégés vagy a száraz bőr, a környezeti hatások hosszabb távú negatív következményekkel is járnak. Ilyen a bőr védőfunkciójának gyengítése, a bőrsejtek DNS-ének roncsolása és a természetes regeneráció akadályozása.

Emiatt a bőröregedés felgyorsul, de a gyulladások és egyéb bőrproblémák megjelenése is rendszeresség válhat. Mit tehetünk mindez ellen, ha a városban lakunk?

- Gyakori kirándulás a közeli erdőben, ahol friss és oxigéndús a levegő és sok-sok szobanövény az otthoni levegőminőség javítása érdekében.

- Fényvédő viselése, még a téli időszakban is.

- Elégséges és pihentető alvás.

- A stressz csökkentése rendszeres mozgással, kikapcsolódással és minőségi én idő töltéssel.

- A QMS Medicosmetics Epigen szériájának nappali és éjszakai intenzív hidratáló gél krémjének használata. Ez a termék kifejezetten arra készült, hogy csökkentse a káros környezeti hatások bőrroncsolását és erősítse, hidratálja a test elsődleges védelmi vonalát.

Minél többet választunk a listáról, annál nagyobb az esélye, hogy bőrünk velünk együtt öregszik és nem látszunk majd idősebbnek a valóságnál. Az anti-aging termékek között kiemelkedő QMS kozmetikumokat használva, pedig akár vissza is fordíthatjuk az idő kerekét és 10 évet is letagadhatunk a bőrünk állapotának köszönhetően.