A tonik az egyik legfontosabb kozmetikum. Miért?

Az arclemosó, a hidratáló krém és a kollagénes szérumok fontossága önmagáért beszél, de vajon mit tud a tonik, amiért nem maradhat ki a tudatos arcápolásból? Mit tesz a bőrért és miért van szükség a napi használatára?


A tonik egy frissítő, hidratáló folyadék, amely nedvességgel látja el a bőrt, kinyitja a pórusokat és visszaállítja a bőr természetes pH értékét. A tonik a lemosó tej (és peeling) után következik a bőrápolási rutinban, mint a bőrtisztítás utolsó lépése. Használatával a bőr megnyugszik és már a hidratálása is megkezdődik. Ennek és a pórusok megnyitásának köszönhetően a bőr felkészül a hatóanyagok felvételére, így a tonik után használt krémek és szérumok sokkal nagyobb mennyiségben jutnak el rendeltetési helyükre.

Válassz tehát kellemes illatú, alkoholmentes változatot, ami enyhén savas kémhatásával segít a bőr savköpenyét helyreállítani és ezzel hozzásegíti a bőrt az optimális működéshez. A QMS Medicosmetics két tonikjára ebben biztosan számíthatsz. Mindkét típus citromsavat tartalmaz, ami frissíti és hűsíti is egyben az arcot, ráadásul kiváló hidratáló, ezért nyáron bőrfrissítőnek is használhatod a nap folyamán.

A tonikot azért sem érdemes tehát kihagyni a bőrápolási rutinból, mert az egyik legjobb hidratáló a piacon. A vízzel ellentétben a bőr ezt képes felszívni és a nedvességet hasznosítani, aminek hatását azonnal érzed majd a felvitel után.

"Gentle Cleansing Milk és Hydrating Toner. Ezek nélkül semmit. Mindig tiszta alappal...tiszta lappal" K. Tünde

A tonik szerepe tehát meglehetősen sokoldalú, mert egyrészt tisztítja és felkészíti a bőrt, másrészt hidratálja, nyugtatja és optimalizálja a működését. A QMS orvoskozmetikai család két tonikja hozzásegít a tiszta, egészséges és puha bőrhöz. A Hydrating Toner finom illata és frissítő hatása miatt az egyik legnépszerűbb termék a QMS palettán, gyulladáscsökkentő (allantoin) és faggyútermelést szabályozó (hamamelisz) tulajdonsága miatt pedig minden bőrtípus számára bátran ajánlható.

Az Epigen sorozatba tartozó Epigen Defense Mist, pedig még tovább megy és a bőr védelmét is maximumra pörgeti. Védi a bőrt a külső környezeti hatásoktól, aktiválja a D-vitamin termelődését, gyorsítja a bőrregenerálódást és nyugtat. Rendszeres használatával a bőr egészségesebb, hidratáltabb és ellenállóbb lesz.

Mindkét tonik segít az anti-aging bőrápolási rutin hatékonyságának növelésében, és bőrfrissítőként önállóan (nap közben is) bármikor használhatóak. Akár a sminkre fújva is! Tégy vele egy próbát és te is rájössz majd, hogy milyen jótékony a hatása!