Pihenésre terezve – így alakítsd át a hálószobádat

A hálószoba a lakás legbelső szentélye, ahova elvonulhatunk a világ elől. Épp ezért nagyon fontos, hogy a kialakításnál elsődleges célként a nyugalom és a személyre szabás kapjon szerepet. Ehhez már a színek kiválasztása is nagy segítség lehet.


Színek

Bár alvás közben nem a szoba színeit figyeled, ébredéskor a nagy falfelületek ötlenek először a szemedbe. Ha megnyugtató és meleg színek fogadnak hazaérkezéskor és ébredéskor, az pozitív hatással lesz a lelkiállapotodra és az alvás minőségére. Az „alvós színek” közé tartoznak a sárga, a barack szín, a zöld és a kék lágyabb árnyalatai, melyek a padlóburkolat formáiban és színeiben is visszaköszönhetnek.

Fények

A falak színén kívül a világítás fényerejének meghatározásával tehetsz a legtöbbet a hálószoba meghitté tételében. A túl sok fény árt az alvásnak is, ezért a televízió és a számítógép kékes fényét lakoltasd ki, a halványabb fényeket pedig költöztesd be. Ha túl sok lámpa van a hálóban, használj gyengébb fényerejű izzókat, az intim hangulat megteremtéséért.

Anyagok

A hálószobában mindennek a melegségről és meghittségről kell szólnia, hogy ez lehessen az a hely, ahova bármikor visszavonulhatsz. Ezért mind a falakon, mind a földön meleg színeket és meleg hatású anyagokat használj többségében. A fa ilyen szempontból mindig jó választás a falra és a padlóra is.

Ha különleges színű minőségi padlóburkolatot keresel a lágyabb színű hálószoba falakhoz, gyere a Paradorhoz!