Hirtelen áram nélkül maradtál? Készítsd grillen a vacsorát!

A grillezésről elsősorban a nyár jut eszünkbe, pedig vészhelyzetben is bevethető. Amikor egy hirtelen jött áramszünet miatt elveszítjük a mikrót, a villanytűzhelyt, de még a vízforralót is, mit tehetünk? Ha ilyenkor sem akarsz hideget enni, fűtsd fel a grillsütőd.


Fordítsd előnyödre ezt a hirtelen jött nehézséget és készíts valami finomat, meleget, amibe a képernyők elől felszabaduló családtagokat és szomszédokat is bevonhatod. Remek alkalom egy kis jószomszédi sütögetésre az utcát sújtó áramszünet

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy legyen elég üzemanyagod a grillhez, de ha ez kipipálva, akkor már senki sem állíthat meg! Grillezni ugyanis szinte bármit lehet a melegszendvicstől kezdve a zöldségeken át a húsig. Sőt, még ennél egyszerűbb műveletekre is befoghatod a grillt. Forralhatsz rajta például vizet, süthetsz palacsintát vagy omlettet, és még egy levest is feltehetsz főni.

Ha nem tudod milyen hosszú áramszünetre számíthatsz, akkor készíts egyszerre többféle ételt azokból az alapanyagokból, amelyek könnyen megromlanak. Áramszünet esetén ugyanis a hűtőről is le kell mondanod. A grill nagy felülete egy-két(-három?) edényt vagy fogást is elbír, így szimultán főzhetsz, süthetsz. Ha pedig a Broil King Imperial XL-hez hasonló profi grilled van, ami két sütőtérrel rendelkezik, tényleg nem állhatja semmi az utadat!