3 tipp, hogy mindig jól sikerüljön a hamburger

A burgerek nem tartoznak a legbonyolultabb ételek közé, de az igazán ízletes, szaftos darabokért azért tenni kell! Adunk pár tippet a stratégia felállításához, hogy jól sikerüljön a grillezés!


A hamburger nagyszerű választás kerti partikhoz, hétvégi grillezésekhez és az első tavaszi kültéri sütéshez. A húspogácsák gyorsan elkészülnek, sokoldalúan fűszerezhetőek és a szendvicsek is könnyedén egyéni ízlésre formázhatóak! Igazi sláger étel, amikor gyorsan akarsz finomat és laktatót készíteni! Hogyan fogj hozzá?

Kevert húsok

Minél soványabb egy hús, annál egészségesebb. Viszont annál szárazabb is, ezért érdemes keverni a szárnyasokat a sertéssel, hogy igazán ízletes és szaftos végeredményt kapjunk. A kevert húsok íze ráadásul sokkal karakteresebb is, így érdemes ezzel kísérletezni.

Ne dolgozd túl

A fűszereket mindig dolgozd alaposan bele a húsba. Nem elég csak a felszínt megszórni, hiszen fontos, hogy a pogácsa egésze átvegye az ízt. Ugyanakkor nem szabad túlságosan erősen és sokáig masszírozni a húst, mert különben elveszítheted a tökéletes íz/állag harmóniát. A túlkeverés elkerülését azzal is segítheted, ha csak egy irányba kevered a húst.

Ízfokozók nélküli ízrobbanás

A házi hamburgerek mentesek az ízfokozóktól, de így is elérheted a maximális ízhatást ha okosan választod meg a fűszerezést. A hamburgerek elbírják a bátor ízesítést, így jöhetnek a füstölt sók, csípős paprikák vagy akár a BBQ szósz is a húsba.

Sőt, akár előre lepirított hagymát is keverhetsz a húshoz, ezzel még karakteresebb lesz a végeredmény!

Még nincs meg álmaid grillje, amelyen elkészítheted kedvenc fogásaidat? Akkor irány a Grillpláza, ahol prémium grillek és grillkiegészítők széles választékát találod!