Egy nagyon izgalmas péksütemény a banánkenyér, mert lekvárral és vajjal egy fantasztikus édes reggeli is lehet, viszont húsokkal kombinálva kifejezetten ízletes szendvics alap. 

Banánkenyér Alfa Forni kemencében

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: 3

Banánkenyér Alfa Forni kemencében

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 200 g banán
  • 7 g porélesztő
  • 30+10 g vaj - olvasztott
  • 90+20 ml tej
  • 200 g liszt

Elkészítés:

 

A banánt villával összetöröm és elkeverem a porélesztővel, majd hozzá adom a tejet és az olvasztott vajat. Alaposan elkeverem, majd hozzá adom a lisztet és a sót. Addig dagasztom, amíg lágy rugalmas tésztát kapok, ami sem a kezemhez sem a gyúrótáblához nem ragad. Tálba teszem és lefóliázom, majd meleg helyen 2 órát hagyom kelni.

2 óra után átgyúrom, és megformázom, majd egy sütőpapíron lefóliázva kelni hagyom újabb 1 órát, miközben begyújtom a kemencét és 300 fokra felmelegítem, majd az ajtó levételével lassan 180 fokra visszahűtöm.

A tésztákat megkenem tejjel és a kemencébe teszem, ahol 20 perc alatt megsülnek. Amikor kikerülnek a kemencéből, még forrón megkenem vajjal a tetejüket.