- írta: Peitli Csilla
Egészben készített csontozott báránycomb, amit nem kell órákig sütni. A pácoláshoz viszont idő kell!
Kiterített báránycomb citromos páccal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db báránycomb
- 120 ml olívaolaj
- 60 ml citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek oregánó
- 2 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük össze az olajjal, a citromlével, az oregánóval és a sóval, borssal.
- A csont nélküli húst készítsük elő a pácoláshoz. Ehhez vágjuk le róla a felesleges zsiradékot és a nyitott szeleteléssel egységes vastagságúra nyissuk ki a húst (butterfly). Ekkor egy nagy, de egyenletes vastagságú húst kapunk, amit tegyünk a pácba.
- Lehetőleg használjuk vákuumozható dobozt vagy zacskót, hogy így tegyük félre a hűtőbe a pácolódó húst. Pihenjen egy egész éjszakán át.
- Sütés előtt legalább 1 órával vegyük ki a hűtőből a húst és melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Grillezés előtt vegyük ki a húst a pácból, és hosszában húzzunk át rajta pár fémnyársat, hogy jobban kezelhető legyen. Ez segít egyben tartani a húst, ami egyenletesebben is sül majd.
- Olajozott rácsokra tegyük fel és süssük 52 fokos belső hőmérsékletig, körülbelül 15 perc alatt.
- Amikor elérte a kívánt állagot a hús, vegyük le a grillről és szeletelés előtt pihentessük 20 percet fólia alatt. (Ekkor még megy majd feljebb a belső hője.)
- Ezután már szeletelhetjük!