Egészben sült bárány comb zöldfűszerekkel és vörösborral ízesítve.

Vörösboros báránycomb nyárson sütve

Elkészítési idő: pihentetés + 210 perc
Nehézség: 4

Vörösboros báránycomb nyárson sütve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3,5 kg csontos báránycomb
  • 120 ml olívaolaj
  • fél marék friss menta
  • 2,5 dl marhahús alaplé
  • 1 db hagyma
  • 60 ml száraz vörösbor
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek friss rozmaring
  • 5 levél friss zsálya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek worchestershire szósz
  • 2 kk só
  • 2 kk cukor
  • 1 kk fekete bors
  • fél kk koriander
  • fél kk őrölt szegfűbors

Elkészítés:

  1. A bárány combról vágjuk le a felesleges zsiradékot, mossuk, szárítsuk és tegyük egy mély tálba.
  2. A többi hozzávalót (a húsalapléből tegyünk félre 2 dl-t) mérjük egy turmixgépbe és dolgozzuk össze.
  3. Vegyünk ki a pácléből 60 ml-t, a többit pedig öntsük rá a combra. (Akár a húsba is injekciózhatsz a léből, ha van hozzá eszközöd.)
  4. Hagyjuk lefedve pihenni 1-2 órát.
  5. A combot húzzuk hosszanti irányba a rotisserie nyársra és rögzítsük tüskékkel, ha jól forog.
  6. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, ha lehet használjuk a rotisserie saját égőjét.
  7. Tegyük fel a nyársat, majd rakjunk a hús alá egy vízzel félig teli csöpögtető tálcát és kezdődhet a sütés.
  8. Fél kilónként 20-30 percnyi sütéssel számoljunk, így jó két, két és fél órát süssük a húst, gyakran lekenve a korábban elkészített páccal és a meghagyott húsalaplével felváltva.
  9. Felvágás előtt pihentessük legalább 10-15 percet.