- írta: Peitli Csilla
Friss zöldfűszerekkel készül a bárány mustáros kérge, ami finom és látványos kiegészítője a csontos húsnak.
Bárányszelet panko morzsás, zöldfűszeres kéreggel
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db báránygerinc
- 2 ek dijoni mustár
- 120 g panko morzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek BBQ fűszerkeverék
- 60 ml olívaolaj
- 30 g friss petrezselyem
- fél kk frss rozmaring
- fél kk friss kakukkfű
Elkészítés:
- Melegítsük elő a Kamado Joe grillt 220°C-ra.
- Tegyük be a deflektor követ és készüljünk két zónás grillezésre.
- A húsról vágjuk le az ezüstös hártyát és a távolítsuk el a felesleges zsiradékot is, de ezt ne dobjuk i, hanem kenjük le vele a rácsokat.
- A húsokat fűszerezzük meg a BBQ keverékkel minden oldalon és mehetnek is a grillre.
- Pirítsuk a húsokat egyik oldalon 2 percig, majd fordítás és jöhet az újabb 2 perc, amíg szépen megpirul a hús.
- Ezután vegyük le a húsokat a grillről és kenjük le az egyik oldalukat a mustárral.
- A friss fűszereket, a fokhagymát és az olajat dolgozzuk össze egy aprítóban.
- Ezt aztán keverjük el a panko morzsával, amivel a mustárral lekent hús köré képezzünk egy kérget.
- Óvatosan tegyük vissza a húst az indirekt zónába, és süssük addig, amíg el nem éri a hús az 54°C-os belső hőmérsékletet.
- Ezután vegyük le a húsokat és hagyjuk őket pihenni, majd szeleteljük fel a csontos báránygerincet és tálalhatjuk is krumplipürével vagy sült zöldségekkel.