Friss zöldfűszerekkel készül a bárány mustáros kérge, ami finom és látványos kiegészítője a csontos húsnak.

Bárányszelet panko morzsás, zöldfűszeres kéreggel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Bárányszelet panko morzsás, zöldfűszeres kéreggel

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db báránygerinc
  • 2 ek dijoni mustár
  • 120 g panko morzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek BBQ fűszerkeverék
  • 60 ml olívaolaj
  • 30 g friss petrezselyem
  • fél kk frss rozmaring
  • fél kk friss kakukkfű

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a Kamado Joe grillt 220°C-ra.
  2. Tegyük be a deflektor követ és készüljünk két zónás grillezésre.
  3. A húsról vágjuk le az ezüstös hártyát és a távolítsuk el a felesleges zsiradékot is, de ezt ne dobjuk i, hanem kenjük le vele a rácsokat.
  4. A húsokat fűszerezzük meg a BBQ keverékkel minden oldalon és mehetnek is a grillre.
  5. Pirítsuk a húsokat egyik oldalon 2 percig, majd fordítás és jöhet az újabb 2 perc, amíg szépen megpirul a hús.
  6. Ezután vegyük le a húsokat a grillről és kenjük le az egyik oldalukat a mustárral.
  7. A friss fűszereket, a fokhagymát és az olajat dolgozzuk össze egy aprítóban.
  8. Ezt aztán keverjük el a panko morzsával, amivel a mustárral lekent hús köré képezzünk egy kérget.
  9. Óvatosan tegyük vissza a húst az indirekt zónába, és süssük addig, amíg el nem éri a hús az 54°C-os belső hőmérsékletet.
  10. Ezután vegyük le a húsokat és hagyjuk őket pihenni, majd szeleteljük fel a csontos báránygerincet és tálalhatjuk is krumplipürével vagy sült zöldségekkel.