Bazsalikom és paradicsom egy nyerő páros. Legyen szó salátáról vagy csirkés ételről.

Bazsalikomos grillezett csirke paradicsommal

Elkészítési idő: pihentetés + 40 perc
Nehézség: 2

Bazsalikomos grillezett csirke paradicsommal

írta: Peitli Csilla - grillblogger

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell
  • 8 db paradicsom
  • fél marék friss bazsalikom
  • 180 ml balzsamecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a pácot a csirkéhez. Ehhez a balzsamecetet, az olajat, a bazsalikomot, a sót és a fokhagymát tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze alaposan.
  2. Négy paradicsomot adjunk az aprítóba cikkekre vágva és pürésítsük bele a pácba ezt is.
  3. A pácból vegyünk ki 1/3-nyi részt, ezt tegyük félre a tálaláshoz.
  4. A csirkemelleket tegyük a maradék pácba és pihentessük hűtőben legalább 1 órán keresztül.
  5. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  6. A csirkét kezdjük el sütni zárt tető alatt és oldalanként 5-6 perc alatt pirítsuk meg az egészet.
  7. Közben a paradicsomokat vágjuk félre és azokat is süssük meg, oldalanként 2-4 perc alatt.
  8. A csirkét paradicsommal, a maradék páclével és krumpli pürével kínáljuk.