- írta: Peitli Csilla
Bazsalikom és paradicsom egy nyerő páros. Legyen szó salátáról vagy csirkés ételről.
Bazsalikomos grillezett csirke paradicsommal
írta: Peitli Csilla - grillblogger
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell
- 8 db paradicsom
- fél marék friss bazsalikom
- 180 ml balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk só
Elkészítés:
- Készítsük elő a pácot a csirkéhez. Ehhez a balzsamecetet, az olajat, a bazsalikomot, a sót és a fokhagymát tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze alaposan.
- Négy paradicsomot adjunk az aprítóba cikkekre vágva és pürésítsük bele a pácba ezt is.
- A pácból vegyünk ki 1/3-nyi részt, ezt tegyük félre a tálaláshoz.
- A csirkemelleket tegyük a maradék pácba és pihentessük hűtőben legalább 1 órán keresztül.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A csirkét kezdjük el sütni zárt tető alatt és oldalanként 5-6 perc alatt pirítsuk meg az egészet.
- Közben a paradicsomokat vágjuk félre és azokat is süssük meg, oldalanként 2-4 perc alatt.
- A csirkét paradicsommal, a maradék páclével és krumpli pürével kínáljuk.