Amikor marad egy kevés sült csirkehús, de már túl száraz lenne önmagában megenni, akkor jöhet jól ez a recept, ami új ételként éleszti újjá a tegnapi vacsorát.

BBQ csirke szendvics

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

BBQ csirke szendvics

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 maréknyi sült csirkehús
  • 250 g mozzarella
  • 1 db lila hagyma
  • 100 ml bbq szósz
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  1. A húst tépővillával szedjük darabokra, majd keverjük össze az apróra vágott hagymával, a bbq szósz felével (a szósz mennyiségét növelhetjük a csirkétől függően) és a sajt többségével. Egy keveset hagyjunk meg a szóráshoz.
  2. Amikor összekevertük a húst, tegyük félre és melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  3. A bagettet vágjuk félbe, majd a közepéből vegyünk ki annyit, hogy beletölthessük a húsos keveréket.
  4. Kanalazzuk bele a csirkét a kenyérbe, öntsük le a maradék bbq szósszal és szórjuk meg a maradék sajttal.
  5. A szendvicset tegyük fel a grillre és 15-20 percig süssük, hogy kellően megpiruljon a kenyér külseje és a sajt is megolvadjon.