Rizzsel, kukoricával és salátával igazi lakoma kerekedik ebből a fogásból, amelyet nem is bonyolult elkészíteni. A bordák lehártyázása után már igazán gyerekjáték a sütés.

Bébi bordák kínai fűszerezéssel

Elkészítési idő: pihentetés + 50 perc
Nehézség: 4

Bébi bordák kínai fűszerezéssel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db bébi borda
  • 120 ml szójaszósz
  • 80 ml sherry
  • 5 db újhagyma
  • 3 ek pirított szezámmag
  • 60 ml hoisin szósz
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek méz
  • 3 gerezd fokahgyma
  • 2 cm gyömbér
  • 2 kk almaecet
  • 2 kk szezámolaj
  • 1 kk erős paprika szósz
  • fél kk kínai ötfűszer-keverék
  • 1 késhegy fehér bors

Elkészítés:

  1. A bordákról vágjuk le a felesleges zsiradékot és távolítsuk el róla hártyát. Ezután vágjuk fel őket egyes darabokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a szójaszószt, a sherryt, a hoisin szószt, a barna cukrot, az apróra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért, az ecetet, a szezámolajat, az erős paprika szószt, a főszerkeveréket és a borsot.
  3. Dolgozzuk el jól az egészet és tegyük félre a negyedét a sütéshez. A szósz többi részét öntsük rá a bordákra, zárjuk le és hűtőben pihentessük 2-4 órát.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Sütés előtt együk ki a grillt a pácból (ezt a levet dobjuk is ki) és rögtön tegyük is fel a grillre 25-30 percre sülni.
  6. Sülés közben hét percenként kenjük le a félretett szósszal, és forgassuk is, amíg meg nem pirul..
  7. Az utolsó lekenést követően még mindenképpen süssük legalább 5 percig, hogy a szósz rákaramellizálódhasson a húsra.
  8. Ezután vegyük le a húst a grillről, szórjuk meg szezámmaggal és karikákra vágott újhagymával tálalás előtt.