Készítenél egy szendvicset gyorsan? Akkor ez biztosan nem az lesz. Viszont a belefektetett időért cserébe, egy Isteni Bagel kerül az asztalodra.
Brisket Egg Bagel
írta: Szilágyi Zoltán
Hozzávalók:
- 60 dkg Marhaszegy
- 2 db Tojás
- 1 dkg Pecorino sajt
- 5 dkg Gorgonzola
- 1 db Teavaj
- 1 szál Friss kakukkfű
- 2 levél Jégsaláta
- 4 db Koktél paradicsom
- 2 db Bagel
Elkészítés:
A Bagel idehaza kevesebb népszerűségnek örvend, pedig tökéletes szendvics alapanyag. Elkészítése sem bonyolult, de egyre több helyen megvásárolható készen is. Ha sikerült beszerezni a bagelt, hozzá is kezdhetünk a marhaszegy elkészítéséhez. Tetszőleges RUB-al bedörzsöljük a húst és mehet is a smokerbe. A smoker 110 celsiuson mehet, az elejétől a végéig. A szegyet Boróka ággal füstöltem. Nagyjából 3 óra sütés után, ribizli lekvárral megkentem a húst,és becsomagoltam. Fóliában, további 2 órát sütöttem, majd ezután ismét fólia nélkül sütöttem egy órán keresztül. Nagyjából egy 1 kilogrammos szegyet sütöttem ennyi ideig. Mikor elkészült a hús, fóliában pihentettem.
Ekkor a szobahőmérsékletű teavajat összekevertem pecorino sajttal,és apróra vágott friss kakukkfűvel. Ezzel megkentem a félbevágott bageleket. A bageleket forró serpenyőben megpirítottam. Ezután salátát tettem a bagelbe, illetve koktélparadicsomot.
A marhaszegyet vékony szeletekre vágtam,és ezeket is a bagelbe halmoztam. Gorgonzola morzsával megszórtam,és a legtetejére tükörtojást tettem. A marhán lévő, ribizli lekvár nagyon jól illett a Gorgonzolához,és a boróka füst is tökéletes partner volt hozzá.