A brownie egy csupa csoki, édes mégis erősen étcsokis ízű fantasztikus desszert. Akkor igazán jó, ha a közepe még egy kicsit folyik és nem szilárdult meg teljesen.

 

 

 

Brownie málnás kecskesajttal Broil King gázgrillben

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 1

Brownie málnás kecskesajttal Broil King gázgrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 250 g vaj
  • 4 db tojás
  • 200 g cukor
  • 90 g kakaó
  • 60 g liszt
  • 2 doboz lágy kecskesajt
  • 1 doboz málna

Elkészítés:

 

A vajat az étcsokival vízgőz felett felolvasztom, majd amikor homogén a massza egy kicsit hagyom hűlni. Nagyjából 5 perc után, folyamatos keverés mellett hozzá adom a tojásokat, majd a cukrot, a kakaóport és a lisztet. Az egészet egynemű, sűrű masszává keverem.

A gázgrillt begyújtom, majd 180-190 fokra felfűtöm a középső égőkön egy pizzakővel.

Amikor a sütési hőfokot elérte, a pizzakő alatt minimálisra veszem a lángot, a két szélsőt pedig közepesre mérsékelem és a formába öntött masszát berakom a grillbe sülni.

Nagyjából 20 perc alatt a teteje és az alja megszilárdul, a közepe viszont meleg és folyós marad.

Kiveszem a grillből és 5-10 percet hagyom hűlni, közben a lágy kecskesajtot simára keverem és hozzá adom, az összetört málnát. Ha a magokat nem szeretnénk benne hagyni, a málnát előtte egy finom szitán áttöröm.

A még langyos süteményt a fanyar kecskesajttal tálalom.