Gluténmentes cézár saláta kenyér nélkül, krumplival és steakkel. Tartalmas, színes és ínycsiklandó.

Cézár saláta grillezett steakkel és krumplival

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Cézár saláta grillezett steakkel és krumplival

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 kg steak
  • 3 g só
  • 180 ml cézár saltáta öntet
  • 150 g parmezán sajt
  • 1 g bors
  • 8 marék saláta
  • 4 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. A krumplit vágjuk fel nagyobb hasábokra és sózzuk meg.
  2. Készítsünk alufóliából egy batyut a krumplinak, amibe csomagoljuk be és tegyük fel a közepes hőfokra előmelegített rácsokra 20-25 percre sülni. Félidőben egyszer fordítsuk meg.
  3. A szeletekre vágott húst kenjük le 2 evőkanál saláta öntettel, sózzuk és borsozzuk.
  4. Tegyük fel a krumpli mellé a grillre és zárt tető mellett süssük ezt is 20-25 percig. Félidőben fordítsuk meg a húsokat is.
  5. Amikor a krumpli elkészült, óvatosan nyissuk ki, nehogy a gőz megégessen, majd tegyük őket egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a maradék dresszinget.
  6. A húst vágjuk vékony szeletkékre és adjuk a tálhoz.
  7. A salátát tépkedjük kisebb darabokra, majd a felszeletelt hagymával együtt adjuk a krumplis húshoz.