Cilantro pesztó

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Cilantro pesztó

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 450 g koriander levél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 225 g dió
  • 120 g parmezán sajt
  • 10 g só
  • 5 g bors - őrölt
  • 120 ml olívaolaj
  • 60 ml citromlé

Elkészítés:

  1. A cilantro levelet, a fokhagymát és a diót helyed bele egy aprítóba. Egészen finomra kell vágni a darabokat.

  2. Add hozzá a keverékhez a citrom levét is, és dolgozd össze az egészet, még mindig az aprítóban.

  3. Ekkor jöhet bele az olívaolaj, amit alaposan dolgozz bele.

  4. Végül kerüljön bele a reszelt sajt, a só és a bors. Fél perc alatt keverd össze homogén masszává az elegyet és már tálalhatod is.

Extra tippek:

  • Az egyenletes aprítás érdekében szakaszosan dolgozz. Egyszer-kétszer állítsd meg a gépet, és rázd össze a keveréket, hogy az edény faláról is lejöjjön.

  • Akár egy héttel a tálalás előtt is elkészítheted a pesztót, a hűtőben addig gond nélkül eláll. De akár le is fagyaszthatod, kisebb, egységnyi adagokban.

  • Ha még intenzívebb ízeket szeretnél előcsalogatni a pesztóból, akkor aprítás előtt pirítsd meg a diót.