Gyorsan és kevés alapanyagból elkészíthető vacsora, ami szépen tálalható és ráadásul még egészséges is.

Citromos spagetti grillezett lazaccal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Citromos spagetti grillezett lazaccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db lazacfilé
  • 140 g spagetti
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db shalottahagyma
  • 1 kk vaj
  • 120 ml tejszín
  • 60 ml fehérbor
  • 1 db citrom
  • 3 ek friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a tésztát al dentére, és mikor leszűrjük, a főzővízből tegyünk félre 1 dl-t.
  2. Az asztali OFYR grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  3. A lazacot kenjük le olívaolajjal, sózzuk és már tehetjük is fel sülni.
  4. Egyik (ha van bőre, akkor a bőrös) felén süssük 3 percig, majd fordítsuk meg és jöhet újabb 2 perc. Amikor jól megpirult a lazac húsa, vegyük le és tartsuk fólia alatt, hogy ne hűljön ki.
  5. Közben az apróra vágott hagymát tegyük egy öntöttvas edénykébe és adjuk hozzá a vajat.
  6. Pirítsuk barnára a hagymát, majd jöhet rá a bor, és egy kis keverés után a citrom leve és héja is.
  7. Ezután öntsük az edénybe a tejszínt és ízesítsük sóval, borssal a szószt.
  8. Hagyjuk, hogy felforrjon.
  9. Végül adjuk hozzá az aprított petrezselymet.
  10. Adjunk a mártáshoz a félretett főzővíz felét (igény szerint esetleg többet is) és a tésztát.
  11. Jól keverjük össze, hogy a mártás mindenhol befedje a tésztát és tálaljuk ki 2 tányérra, majd adjuk mellé a korábban elkészített grillezett lazacot!