Gyorsan és kevés alapanyagból elkészíthető vacsora, ami szépen tálalható és ráadásul még egészséges is.
Citromos spagetti grillezett lazaccal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db lazacfilé
- 140 g spagetti
- 1 ek olívaolaj
- 1 db shalottahagyma
- 1 kk vaj
- 120 ml tejszín
- 60 ml fehérbor
- 1 db citrom
- 3 ek friss petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Főzzük meg a tésztát al dentére, és mikor leszűrjük, a főzővízből tegyünk félre 1 dl-t.
- Az asztali OFYR grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A lazacot kenjük le olívaolajjal, sózzuk és már tehetjük is fel sülni.
- Egyik (ha van bőre, akkor a bőrös) felén süssük 3 percig, majd fordítsuk meg és jöhet újabb 2 perc. Amikor jól megpirult a lazac húsa, vegyük le és tartsuk fólia alatt, hogy ne hűljön ki.
- Közben az apróra vágott hagymát tegyük egy öntöttvas edénykébe és adjuk hozzá a vajat.
- Pirítsuk barnára a hagymát, majd jöhet rá a bor, és egy kis keverés után a citrom leve és héja is.
- Ezután öntsük az edénybe a tejszínt és ízesítsük sóval, borssal a szószt.
- Hagyjuk, hogy felforrjon.
- Végül adjuk hozzá az aprított petrezselymet.
- Adjunk a mártáshoz a félretett főzővíz felét (igény szerint esetleg többet is) és a tésztát.
- Jól keverjük össze, hogy a mártás mindenhol befedje a tésztát és tálaljuk ki 2 tányérra, majd adjuk mellé a korábban elkészített grillezett lazacot!