A grillezett kukorica természetes édessége remekül harmonizál a csípősebb, karakteresebb fűszerezéssel. Érdemes kísérletezni ezzel, ha valaki szereti a csípőset.

Csípős grillezett kukorica

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Csípős grillezett kukorica

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica
  • 60 g vaj
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 ek csípős paprika szósz
  • fél db húsleveskocka
  • 2 db jalapeno paprika

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A vajat olvasszuk fel, majd keverjük el benne a szárított kakukkfüvet, a csípős szószt és a húsleveskockát. 
  3. Ezzel a fűszeres vajjal kenjük le az összes kukoricát, majd tegyük vaslapra vagy alufóliára (akár be is csomagolhatjuk), hogy ne csöpögjön a tűztérbe az olvasztott vaj sülés közben.
  4. A jalapeno paprikákat vágjuk kis kockákra és szórjuk meg vele a kukoricákat.
  5. Zárt tető alatt süssük 15-20 perc alatt puhára.
  6.  Minden forgatás során lapátoljuk vissza a lehulló paprikákat, majd ezekkel együtt tálaljuk.